10 oktober 2020 - Elko 1 wedstrijdverslag

Elko wint van TOP (Vroomshoop)

Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen medehekkensluiter TOP uit Vroomshoop. In een partij waarin Elko de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg was, kon Elko de eerste punten van dit seizoen aantekenen bij een eindstand van 24-14.

Door: Peter Kroezen

Elko kent met zijn nieuwe selectie een vrij stroeve start van het seizoen. Vanaf week één was duidelijk dat de meeste tegenstanders als team veel verder zijn dan de Elkoërs en ondanks dat er bij enkele tegenstanders kansen waren op de winst werden tot dit weekend alle wedstrijden verloren. Een andere ploeg uit de derde klasse C die in een soortgelijke situatie zit als de Elkoërs is TOP uit Vroomshoop. Ook zij hebben veel wisselingen in de selectie gehad en wisten tot nu net als Elko geen enkel punt te bemachtigen. Waar Elko de tegenstanders tot nu toe nog enige weerstand wist te bieden werd TOP vrijwel elke wedstrijd met veel grotere cijfers puntloos naar huis gestuurd. Op papier dus goede kansen voor Elko om de belangrijke eerste punten van dit seizoen te pakken.

Elko startte deze zaterdag met in de aanval Roelof Jan Jonkman, Peter Kroezen, Esther Jans en Nienke Veld. In de verdediging startten Jeroen Smit, Stefan Smit, Nicole Smit en Alien Veld. Ondanks dat TOP de eerste score van de wedstrijd wist te maken kon Elko de gehele eerste helft domineren. Elko speelde met vertrouwen en maakte gemaakte afspraken waar, zodat de eerste helft voor de Elko aanhang vermakelijk was om naar te kijken. De gehele wedstrijd was namelijk voor de trouwe Elko supporters die nu niet op het sportpark mogen komen te volgen via een livestream. Elko wist de eerste helft afstand te nemen middels mooie gecontroleerde aanvallen, waar TOP het vooral moest hebben van individueel succes op de afstandsschoten. Ondanks dat Elko het betere van het spel had, werd door de individuele trefzekerheid van TOP gerust met slechts een voorsprong van vier punten bij een stand van 14-10.

In de rust werd door coaches Henk Wachtmeester en Henry Bijl gesproken over het goede spel en de mooie combinaties aan Elko zijde, maar werd ook benadrukt dat TOP voldoende schotkracht had om bij verslapping van de Elkoërs weer dichterbij te komen. Het was dan ook zaak de scherpte vast te houden en de tweede helft de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen.

Na rust wist Elko meteen driemaal op rij te scoren, wat de stand op 7 verschil zette en waarna het verzet van TOP gebroken was. Elko bracht de tweede helft Hilma Dolstra en Hendri Kerssies nog binnen de lijnen, zodat ook zij minuten konden maken in deze wedstrijd. In een tweede helft waarin TOP slechts vier keer de korf wist te vinden waren de punten dik verdiend voor de ploeg uit Elim. Belangrijke punten waarmee Elko na 6 speelweekenden eindelijk verlost is van de laatste plaats. Scores deze wedstrijd kwamen van: Esther Jans, Peter Kroezen (beide 5x), Stefan Smit (4x), Nienke Veld (3x), Jeroen Smit, Alien Veld (beide 2x), Roelof Jan Jonkman, Hilma Dolstra en Nicole Smit (allen 1x).

Volgende week treft Elko uit in Zevenaar de Zwaluwen, een voor Elko onbekende ploeg die net als Elko slechts één winstpartij op naam kon zetten. Op papier dus een tegenstander waarin deze winstpartij een mooi vervolg zou kunnen krijgen.

 

  • Elko 2 verliest van sterk NKC’51 3 Door Patrick Schraa Elko moest afgelopen zaterdag aantreden tegen NKC’51 uit Nijverdal. De vorige ontmoeting eindigde in duidelijk cijfers voor NKC’51, daarom was Elko  erop gebrand om deze keer te winnen. In de aanval startten Willard Zwartscholten, Patrick Schraa, Mila Wachtmeester en Mariëlle Zwartscholten. Hierdoor bestond de verdediging uit Stef Zwartscholten, Jeroen Smit, Fabienn Morsink en Sharon de Jonge.
  • Elko wint van TOP (Vroomshoop) Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen medehekkensluiter TOP uit Vroomshoop. In een partij waarin Elko de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg was, kon Elko de eerste punten van dit seizoen aantekenen bij een eindstand van 24-14.
  •   Elko verliest van HKC (Hengelo) Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen HKC uit Hengelo. Elko wist in deze wedstrijd de eerste helft nog enigszins mee te komen, maar de tweede helft liet HKC zien waarom het in de top­3 van deze poule staat. Er werd verloren met een stand van 12-23.  
  •   Elko verliest van directe concurrent Achilles Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Elko afreizen naar Almelo om daar aan te treden tegen Achilles. Hoewel er in de eerste helft niet veel gescoord werd, kon Elko halverwege de eerste helft een ruime voorsprong in deze wedstrijd pakken. Helaas voor Elko stelde nog in diezelfde eerste helft Achilles orde op zaken en de toen opgelopen achterstand kon Elko niet meer te boven komen. Er werd verloren bij een eindstand van 25-14.  
  • Vul nu de Tennisbaan Enquete in! Klik of scan de QR code om naar de Enquete te gaan. Alvast bedankt voor het invullen.
  •  Elko verliest eerste competitiewedstrijd met 5-9 Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Elko aantreden tegen EKCA uit Arnhem. Vorig seizoen wist de ploeg uit Elim moeizaam te winnen van de ploeg uit Arnhem, maar met de nodige spelerswisselingen was het voor deze zaterdag vooral aftasten hoe Elko uit de voorbereiding gekomen was. Elko liet deze wedstrijd voldoende goede aanvallen zien en verdedigend had het de zaakjes op orde, maar het gebrek aan scherpte in de afronding bij Elko resulteerde helaas in een 5-9 verlies in deze eerste competitiewedstrijd.  
  •   Elko verliest met ruime cijfers van titelkandidaat Oranje Zwart     Het tweede speelweekend van de veldcompetitie mocht Elko afreizen naar Zwolle om daar aan te treden tegen Oranje Zwart. Oranje Zwart deed vorig seizoen mee in de bovenste regionen van de poule en in een wedstrijd waarin Oranje Zwart liet zien goed op elkaar ingespeeld te zijn had Elko geen moment aanspraak op punten in deze wedstrijd. De wedstrijd werd dan ook verloren met 30-13.  
  • Hierbij nodigt het bestuur u/jullie van harte uit om de ledenvergadering bij te wonen die wordt gehouden op maandag 28 oktober om 20.00 uur in het clubhuis.   Via mail hebben veel mensen de agenda voor deze avond ontvangen.   Heb je vooraf al tips of vragen laat het even weten via een mailtje aan bestuur@kvelko.nl. Ook als je de agenda niet hebt ontvangen en deze nog graag wil inzien.   Graag tot de 28e.   Met vriendelijke groet,   Het bestuur
  • Contact: bestuur@kvelko.nl Wedstrijdzaken / contactpersoon scheidsrechters: Geke Eppinga 06-53507518 Secretariaat: Gerda Jonkman 06-10469819
  • Elko verliest eerste veldwedstrijd van Regio ‘72 Door: Peter Kroezen   Onder een stralende zon en zomerse temperaturen was afgelopen zaterdag de nummer twee in het klassement, Regio ’72 uit Vaassen, de tegenstander van Elko. In de vorige ontmoeting lukte aan Regio zijde zo’n beetje alles en werd Elko van de mat geschoten met een eindstand van 28-15. Deze zaterdag zag de wedstrijd er heel anders uit; beide ploegen leken mede door de warmte niet lekker in het spel te komen en ontliepen elkaar de gehele wedstrijd niet veel. Mede door een vroege voorsprong van Regio liep Elko de hele wedstrijd achter de feiten aan en ondanks dat het vlak voor tijd nog op één punt verschil wist te komen was het ook nu Regio ’72 dat aan het langste eind trok bij een eindstand van 13-14.

SponsorGoals