10 oktober 2020 - Elko 1 wedstrijdverslag

Elko wint van TOP (Vroomshoop)

Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen medehekkensluiter TOP uit Vroomshoop. In een partij waarin Elko de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg was, kon Elko de eerste punten van dit seizoen aantekenen bij een eindstand van 24-14.

Elko kent met zijn nieuwe selectie een vrij stroeve start van het seizoen. Vanaf week één was duidelijk dat de meeste tegenstanders als team veel verder zijn dan de Elkoërs en ondanks dat er bij enkele tegenstanders kansen waren op de winst werden tot dit weekend alle wedstrijden verloren. Een andere ploeg uit de derde klasse C die in een soortgelijke situatie zit als de Elkoërs is TOP uit Vroomshoop. Ook zij hebben veel wisselingen in de selectie gehad en wisten tot nu net als Elko geen enkel punt te bemachtigen. Waar Elko de tegenstanders tot nu toe nog enige weerstand wist te bieden werd TOP vrijwel elke wedstrijd met veel grotere cijfers puntloos naar huis gestuurd. Op papier dus goede kansen voor Elko om de belangrijke eerste punten van dit seizoen te pakken.

Elko startte deze zaterdag met in de aanval Roelof Jan Jonkman, Peter Kroezen, Esther Jans en Nienke Veld. In de verdediging startten Jeroen Smit, Stefan Smit, Nicole Smit en Alien Veld. Ondanks dat TOP de eerste score van de wedstrijd wist te maken kon Elko de gehele eerste helft domineren. Elko speelde met vertrouwen en maakte gemaakte afspraken waar, zodat de eerste helft voor de Elko aanhang vermakelijk was om naar te kijken. De gehele wedstrijd was namelijk voor de trouwe Elko supporters die nu niet op het sportpark mogen komen te volgen via een livestream. Elko wist de eerste helft afstand te nemen middels mooie gecontroleerde aanvallen, waar TOP het vooral moest hebben van individueel succes op de afstandsschoten. Ondanks dat Elko het betere van het spel had, werd door de individuele trefzekerheid van TOP gerust met slechts een voorsprong van vier punten bij een stand van 14-10.

In de rust werd door coaches Henk Wachtmeester en Henry Bijl gesproken over het goede spel en de mooie combinaties aan Elko zijde, maar werd ook benadrukt dat TOP voldoende schotkracht had om bij verslapping van de Elkoërs weer dichterbij te komen. Het was dan ook zaak de scherpte vast te houden en de tweede helft de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen.

Na rust wist Elko meteen driemaal op rij te scoren, wat de stand op 7 verschil zette en waarna het verzet van TOP gebroken was. Elko bracht de tweede helft Hilma Dolstra en Hendri Kerssies nog binnen de lijnen, zodat ook zij minuten konden maken in deze wedstrijd. In een tweede helft waarin TOP slechts vier keer de korf wist te vinden waren de punten dik verdiend voor de ploeg uit Elim. Belangrijke punten waarmee Elko na 6 speelweekenden eindelijk verlost is van de laatste plaats. Scores deze wedstrijd kwamen van: Esther Jans, Peter Kroezen (beide 5x), Stefan Smit (4x), Nienke Veld (3x), Jeroen Smit, Alien Veld (beide 2x), Roelof Jan Jonkman, Hilma Dolstra en Nicole Smit (allen 1x).

Volgende week treft Elko uit in Zevenaar de Zwaluwen, een voor Elko onbekende ploeg die net als Elko slechts één winstpartij op naam kon zetten. Op papier dus een tegenstander waarin deze winstpartij een mooi vervolg zou kunnen krijgen.