3 Oktober2020 - Wedstrijdverslag Elko 1

 

Elko verliest van HKC (Hengelo)

Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen HKC uit Hengelo. Elko wist in deze wedstrijd de eerste helft nog enigszins mee te komen, maar de tweede helft liet HKC zien waarom het in de top­3 van deze poule staat. Er werd verloren met een stand van 12-23.

 

 

Door: Peter Kroezen

Waar vorige week nog werd gespeeld tegen een tegenstander die op papier gelijkwaardig aan de Elkoërs was, moest er deze week aangetreden worden tegen een ploeg uit de bovenste regionen. Het was dus duidelijk dat het wederom een lastige zaterdag zou worden voor de ploeg uit Elim.

Elko startte deze wedstrijd in dezelfde basisopstelling als vorige week, in de aanval startten Roelof Jan Jonkman, Peter Kroezen, Esther Jans en Nienke Veld. In de verdediging startten Stefan Smit, Kars van Dijk, Nicole Smit en Fabienn Morsink.

Elko kwam deze zaterdag verrassend goed uit de startblokken en wist brutaal de leiding te nemen in de wedstrijd. Niet alleen in het scoreverloop, maar ook in het spel was Elko het eerste kwartier van de eerste helft veel overtuigender dan de gasten uit Hengelo. Halverwege de eerste helft stond Elko dan ook voor met twee punten, maar wist HKC niet van zich los te schudden. De gasten bleven telkens de aansluiting vinden en waar het spelverloop bij HKC redelijk stabiel was begon Elko in de loop van de eerste helft te verzwakken. Hierdoor kon HKC het Elko verdedigend een stuk lastiger maken, waardoor de doelpuntenmachine van Elko stagneerde. De gasten wisten wel te blijven scoren en er werd bij rust aangekeken tegen een achterstand van 7-12.

In de rust werd door coaches Henk Wachtmeester en Henry Bijl nogmaals de goede start benadrukt en ondanks de achterstand hoefde dit nog geen verloren wedstrijd te zijn als het gevoel van het begin van de wedstrijd maar teruggevonden werd. Na rust werden Jeroen Smit en Hilma Dolstra in de ploeg gebracht om te zien of hun aanwezigheid nog voor een opleving bij Elko kon zorgen.

De tweede helft bleek dat de rust HKC geen windeieren gelegd had en zij wisten maar liefst drie keer op rij te scoren. Met deze drie scores erbij wist HKC vanaf 7-6 maar liefst 10 keer op rij te scoren voordat de Elkoërs überhaupt de korf weer wisten te vinden, waardoor de stand van een kleine voorsprong naar een achterstand van 7-16 omgebogen werd. Bij dit verschil van 9 punten was het geloof bij de Elkoërs verdwenen waardoor er aan Elko’s zijde steeds meer plaats- en afrondingsfouten te zien waren. Ondanks een goede start wist Elko na een kwartier spelen vrijwel geen enkel moment nog te overtuigen. Er werd dan ook verloren met een stand van 12-23. Scores deze wedstrijd kwamen van Esther Jans (4x), Jeroen Smit, Roelof Jan Jonkman (beide 2x), Peter Kroezen, Fabienn Morsink, Nicole Smit en Stefan Smit (allen 1x)

Volgende week speelt Elko wederom thuis, ditmaal tegen TOP uit Vroomshoop. TOP is samen met Elko rode lantaarndrager in deze poule en het mag duidelijk zijn dat als Elko nog enigszins aansluiting met de middenmoot wil houden volgende week punten gepakt moeten worden.

 

  • Elko 2 verliest van sterk NKC’51 3 Door Patrick Schraa Elko moest afgelopen zaterdag aantreden tegen NKC’51 uit Nijverdal. De vorige ontmoeting eindigde in duidelijk cijfers voor NKC’51, daarom was Elko  erop gebrand om deze keer te winnen. In de aanval startten Willard Zwartscholten, Patrick Schraa, Mila Wachtmeester en Mariëlle Zwartscholten. Hierdoor bestond de verdediging uit Stef Zwartscholten, Jeroen Smit, Fabienn Morsink en Sharon de Jonge.
  • Elko wint van TOP (Vroomshoop) Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen medehekkensluiter TOP uit Vroomshoop. In een partij waarin Elko de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg was, kon Elko de eerste punten van dit seizoen aantekenen bij een eindstand van 24-14.
  •   Elko verliest van HKC (Hengelo) Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen HKC uit Hengelo. Elko wist in deze wedstrijd de eerste helft nog enigszins mee te komen, maar de tweede helft liet HKC zien waarom het in de top­3 van deze poule staat. Er werd verloren met een stand van 12-23.  
  •   Elko verliest van directe concurrent Achilles Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Elko afreizen naar Almelo om daar aan te treden tegen Achilles. Hoewel er in de eerste helft niet veel gescoord werd, kon Elko halverwege de eerste helft een ruime voorsprong in deze wedstrijd pakken. Helaas voor Elko stelde nog in diezelfde eerste helft Achilles orde op zaken en de toen opgelopen achterstand kon Elko niet meer te boven komen. Er werd verloren bij een eindstand van 25-14.  
  • Vul nu de Tennisbaan Enquete in! Klik of scan de QR code om naar de Enquete te gaan. Alvast bedankt voor het invullen.
  •  Elko verliest eerste competitiewedstrijd met 5-9 Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Elko aantreden tegen EKCA uit Arnhem. Vorig seizoen wist de ploeg uit Elim moeizaam te winnen van de ploeg uit Arnhem, maar met de nodige spelerswisselingen was het voor deze zaterdag vooral aftasten hoe Elko uit de voorbereiding gekomen was. Elko liet deze wedstrijd voldoende goede aanvallen zien en verdedigend had het de zaakjes op orde, maar het gebrek aan scherpte in de afronding bij Elko resulteerde helaas in een 5-9 verlies in deze eerste competitiewedstrijd.  
  •   Elko verliest met ruime cijfers van titelkandidaat Oranje Zwart     Het tweede speelweekend van de veldcompetitie mocht Elko afreizen naar Zwolle om daar aan te treden tegen Oranje Zwart. Oranje Zwart deed vorig seizoen mee in de bovenste regionen van de poule en in een wedstrijd waarin Oranje Zwart liet zien goed op elkaar ingespeeld te zijn had Elko geen moment aanspraak op punten in deze wedstrijd. De wedstrijd werd dan ook verloren met 30-13.  
  • Hierbij nodigt het bestuur u/jullie van harte uit om de ledenvergadering bij te wonen die wordt gehouden op maandag 28 oktober om 20.00 uur in het clubhuis.   Via mail hebben veel mensen de agenda voor deze avond ontvangen.   Heb je vooraf al tips of vragen laat het even weten via een mailtje aan bestuur@kvelko.nl. Ook als je de agenda niet hebt ontvangen en deze nog graag wil inzien.   Graag tot de 28e.   Met vriendelijke groet,   Het bestuur
  • Contact: bestuur@kvelko.nl Wedstrijdzaken / contactpersoon scheidsrechters: Geke Eppinga 06-53507518 Secretariaat: Gerda Jonkman 06-10469819
  • Elko verliest eerste veldwedstrijd van Regio ‘72 Door: Peter Kroezen   Onder een stralende zon en zomerse temperaturen was afgelopen zaterdag de nummer twee in het klassement, Regio ’72 uit Vaassen, de tegenstander van Elko. In de vorige ontmoeting lukte aan Regio zijde zo’n beetje alles en werd Elko van de mat geschoten met een eindstand van 28-15. Deze zaterdag zag de wedstrijd er heel anders uit; beide ploegen leken mede door de warmte niet lekker in het spel te komen en ontliepen elkaar de gehele wedstrijd niet veel. Mede door een vroege voorsprong van Regio liep Elko de hele wedstrijd achter de feiten aan en ondanks dat het vlak voor tijd nog op één punt verschil wist te komen was het ook nu Regio ’72 dat aan het langste eind trok bij een eindstand van 13-14.

SponsorGoals