3 Oktober2020 - Wedstrijdverslag Elko 1

Elko verliest van HKC (Hengelo)

Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen HKC uit Hengelo. Elko wist in deze wedstrijd de eerste helft nog enigszins mee te komen, maar de tweede helft liet HKC zien waarom het in de top­3 van deze poule staat. Er werd verloren met een stand van 12-23.

Waar vorige week nog werd gespeeld tegen een tegenstander die op papier gelijkwaardig aan de Elkoërs was, moest er deze week aangetreden worden tegen een ploeg uit de bovenste regionen. Het was dus duidelijk dat het wederom een lastige zaterdag zou worden voor de ploeg uit Elim.

Elko startte deze wedstrijd in dezelfde basisopstelling als vorige week, in de aanval startten Roelof Jan Jonkman, Peter Kroezen, Esther Jans en Nienke Veld. In de verdediging startten Stefan Smit, Kars van Dijk, Nicole Smit en Fabienn Morsink.

Elko kwam deze zaterdag verrassend goed uit de startblokken en wist brutaal de leiding te nemen in de wedstrijd. Niet alleen in het scoreverloop, maar ook in het spel was Elko het eerste kwartier van de eerste helft veel overtuigender dan de gasten uit Hengelo. Halverwege de eerste helft stond Elko dan ook voor met twee punten, maar wist HKC niet van zich los te schudden. De gasten bleven telkens de aansluiting vinden en waar het spelverloop bij HKC redelijk stabiel was begon Elko in de loop van de eerste helft te verzwakken. Hierdoor kon HKC het Elko verdedigend een stuk lastiger maken, waardoor de doelpuntenmachine van Elko stagneerde. De gasten wisten wel te blijven scoren en er werd bij rust aangekeken tegen een achterstand van 7-12.

In de rust werd door coaches Henk Wachtmeester en Henry Bijl nogmaals de goede start benadrukt en ondanks de achterstand hoefde dit nog geen verloren wedstrijd te zijn als het gevoel van het begin van de wedstrijd maar teruggevonden werd. Na rust werden Jeroen Smit en Hilma Dolstra in de ploeg gebracht om te zien of hun aanwezigheid nog voor een opleving bij Elko kon zorgen.

De tweede helft bleek dat de rust HKC geen windeieren gelegd had en zij wisten maar liefst drie keer op rij te scoren. Met deze drie scores erbij wist HKC vanaf 7-6 maar liefst 10 keer op rij te scoren voordat de Elkoërs überhaupt de korf weer wisten te vinden, waardoor de stand van een kleine voorsprong naar een achterstand van 7-16 omgebogen werd. Bij dit verschil van 9 punten was het geloof bij de Elkoërs verdwenen waardoor er aan Elko’s zijde steeds meer plaats- en afrondingsfouten te zien waren. Ondanks een goede start wist Elko na een kwartier spelen vrijwel geen enkel moment nog te overtuigen. Er werd dan ook verloren met een stand van 12-23. Scores deze wedstrijd kwamen van Esther Jans (4x), Jeroen Smit, Roelof Jan Jonkman (beide 2x), Peter Kroezen, Fabienn Morsink, Nicole Smit en Stefan Smit (allen 1x)

Volgende week speelt Elko wederom thuis, ditmaal tegen TOP uit Vroomshoop. TOP is samen met Elko rode lantaarndrager in deze poule en het mag duidelijk zijn dat als Elko nog enigszins aansluiting met de middenmoot wil houden volgende week punten gepakt moeten worden.