26 septeber 2020 - Wedstrijdverslag Elko 1

Elko verliest van directe concurrent Achilles

Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Elko afreizen naar Almelo om daar aan te treden tegen Achilles. Hoewel er in de eerste helft niet veel gescoord werd, kon Elko halverwege de eerste helft een ruime voorsprong in deze wedstrijd pakken. Helaas voor Elko stelde nog in diezelfde eerste helft Achilles orde op zaken en de toen opgelopen achterstand kon Elko niet meer te boven komen. Er werd verloren bij een eindstand van 25-14.

Elko startte deze zaterdag met in de aanval Roelof Jan Jonkman, Peter Kroezen, Nienke Veld en Esther Jans. In de verdediging startten Stefan Smit, Kars van Dijk, Fabienn Morsink en Nicole Smit.

Voorafgaand aan het duel stonden beide ploegen nog op nul punten uit drie wedstrijden, hiermee leek Achilles op papier een gelijkwaardige concurrent van de Elkoërs en was het dus zaak om in deze wedstrijd de eerste punten van het seizoen bij te schrijven. In de eerste helft werd er aan beide zijden rommelig gespeeld, waardoor vooral de afronding nog te wensen over liet. Desalniettemin wisten de Elkoërs na een kwartier stuivertje wisselen tot een stand van 4-4 uit te lopen naar maar liefst 4 punten voorsprong. Bij een 4-8 voorsprong leek het erop dat in deze wedstrijd dan eindelijk kansen lagen de eerste punten te pakken in dit seizoen. Helaas voor de Elkoërs wist Achilles na enkele tactische wissels meer grip te krijgen op de rebound, waardoor het vertrouwen bij de Almeloërs weer groeide. Deze omkeer in de wedstrijd bleek na 60 minuten spelen cruciaal te zijn geweest. Achilles wist nog voor rust de 4-8 achterstand om te buigen naar een 13-9 voorsprong.

In de rust werd door trainer/coach Henk Wachtmeester vooral het beeld bevestigd dat het spel te rommelig was, waardoor de Elkoërs te weinig rebound hadden en daardoor te weinig kansen creëerden in één aanval. Achilles daarentegen was zeker niet veel scherper in de afronding dan de Elkoërs, maar omdat zij bij elke aanval wel minimaal vier kansen kregen gaven ze Elko het nakijken op het scorebord.

De tweede helft veranderde ondanks het inbrengen van Wesley Santing, Hilma Dolstra en Alien Veld het spelbeeld te weinig om de wedstrijd te doen kantelen. Waar Elko bij de meeste aanvallen na één schot de bal kwijt was, wist Achilles veelal pas de vierde of vijfde kans te verzilveren, maar kwam hierdoor niet in de problemen omdat de rebound bij Achilles prima op orde was. Bij Elko zakte het vertrouwen steeds verder weg, waardoor na 60 minuten spelen bij een ietwat geflatteerde eindstand van 25-14 wederom een verlies bijgetekend kon worden. Door dit verlies blijft Elko met nog twee andere ploegen de rode lantaarndrager in de derde klasse C. Scores deze wedstrijd kwamen van Esther Jans, Stefan Smit, Roelof Jan Jonkman, Nicole Smit, Wesley Santing (allen 2x), Fabienn Morsink, Nienke Veld, Peter Kroezen en Hilma Dolstra (allen 1x). Volgende week mag Elko om 15:30 uur in Elim aantreden tegen HKC uit Hengelo, een ploeg die op basis van het klassement een hele kluif zal worden voor de Elimmers.