26 septeber 2020 - Wedstrijdverslag Elko 1

 

Elko verliest van directe concurrent Achilles

Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Elko afreizen naar Almelo om daar aan te treden tegen Achilles. Hoewel er in de eerste helft niet veel gescoord werd, kon Elko halverwege de eerste helft een ruime voorsprong in deze wedstrijd pakken. Helaas voor Elko stelde nog in diezelfde eerste helft Achilles orde op zaken en de toen opgelopen achterstand kon Elko niet meer te boven komen. Er werd verloren bij een eindstand van 25-14.

 

Door: Peter Kroezen

Elko startte deze zaterdag met in de aanval Roelof Jan Jonkman, Peter Kroezen, Nienke Veld en Esther Jans. In de verdediging startten Stefan Smit, Kars van Dijk, Fabienn Morsink en Nicole Smit.

Voorafgaand aan het duel stonden beide ploegen nog op nul punten uit drie wedstrijden, hiermee leek Achilles op papier een gelijkwaardige concurrent van de Elkoërs en was het dus zaak om in deze wedstrijd de eerste punten van het seizoen bij te schrijven. In de eerste helft werd er aan beide zijden rommelig gespeeld, waardoor vooral de afronding nog te wensen over liet. Desalniettemin wisten de Elkoërs na een kwartier stuivertje wisselen tot een stand van 4-4 uit te lopen naar maar liefst 4 punten voorsprong. Bij een 4-8 voorsprong leek het erop dat in deze wedstrijd dan eindelijk kansen lagen de eerste punten te pakken in dit seizoen. Helaas voor de Elkoërs wist Achilles na enkele tactische wissels meer grip te krijgen op de rebound, waardoor het vertrouwen bij de Almeloërs weer groeide. Deze omkeer in de wedstrijd bleek na 60 minuten spelen cruciaal te zijn geweest. Achilles wist nog voor rust de 4-8 achterstand om te buigen naar een 13-9 voorsprong.

In de rust werd door trainer/coach Henk Wachtmeester vooral het beeld bevestigd dat het spel te rommelig was, waardoor de Elkoërs te weinig rebound hadden en daardoor te weinig kansen creëerden in één aanval. Achilles daarentegen was zeker niet veel scherper in de afronding dan de Elkoërs, maar omdat zij bij elke aanval wel minimaal vier kansen kregen gaven ze Elko het nakijken op het scorebord.

De tweede helft veranderde ondanks het inbrengen van Wesley Santing, Hilma Dolstra en Alien Veld het spelbeeld te weinig om de wedstrijd te doen kantelen. Waar Elko bij de meeste aanvallen na één schot de bal kwijt was, wist Achilles veelal pas de vierde of vijfde kans te verzilveren, maar kwam hierdoor niet in de problemen omdat de rebound bij Achilles prima op orde was. Bij Elko zakte het vertrouwen steeds verder weg, waardoor na 60 minuten spelen bij een ietwat geflatteerde eindstand van 25-14 wederom een verlies bijgetekend kon worden. Door dit verlies blijft Elko met nog twee andere ploegen de rode lantaarndrager in de derde klasse C. Scores deze wedstrijd kwamen van Esther Jans, Stefan Smit, Roelof Jan Jonkman, Nicole Smit, Wesley Santing (allen 2x), Fabienn Morsink, Nienke Veld, Peter Kroezen en Hilma Dolstra (allen 1x). Volgende week mag Elko om 15:30 uur in Elim aantreden tegen HKC uit Hengelo, een ploeg die op basis van het klassement een hele kluif zal worden voor de Elimmers.

  • Elko 2 verliest van sterk NKC’51 3 Door Patrick Schraa Elko moest afgelopen zaterdag aantreden tegen NKC’51 uit Nijverdal. De vorige ontmoeting eindigde in duidelijk cijfers voor NKC’51, daarom was Elko  erop gebrand om deze keer te winnen. In de aanval startten Willard Zwartscholten, Patrick Schraa, Mila Wachtmeester en Mariëlle Zwartscholten. Hierdoor bestond de verdediging uit Stef Zwartscholten, Jeroen Smit, Fabienn Morsink en Sharon de Jonge.
  • Elko wint van TOP (Vroomshoop) Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen medehekkensluiter TOP uit Vroomshoop. In een partij waarin Elko de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg was, kon Elko de eerste punten van dit seizoen aantekenen bij een eindstand van 24-14.
  •   Elko verliest van HKC (Hengelo) Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen HKC uit Hengelo. Elko wist in deze wedstrijd de eerste helft nog enigszins mee te komen, maar de tweede helft liet HKC zien waarom het in de top­3 van deze poule staat. Er werd verloren met een stand van 12-23.  
  •   Elko verliest van directe concurrent Achilles Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Elko afreizen naar Almelo om daar aan te treden tegen Achilles. Hoewel er in de eerste helft niet veel gescoord werd, kon Elko halverwege de eerste helft een ruime voorsprong in deze wedstrijd pakken. Helaas voor Elko stelde nog in diezelfde eerste helft Achilles orde op zaken en de toen opgelopen achterstand kon Elko niet meer te boven komen. Er werd verloren bij een eindstand van 25-14.  
  • Vul nu de Tennisbaan Enquete in! Klik of scan de QR code om naar de Enquete te gaan. Alvast bedankt voor het invullen.
  •  Elko verliest eerste competitiewedstrijd met 5-9 Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Elko aantreden tegen EKCA uit Arnhem. Vorig seizoen wist de ploeg uit Elim moeizaam te winnen van de ploeg uit Arnhem, maar met de nodige spelerswisselingen was het voor deze zaterdag vooral aftasten hoe Elko uit de voorbereiding gekomen was. Elko liet deze wedstrijd voldoende goede aanvallen zien en verdedigend had het de zaakjes op orde, maar het gebrek aan scherpte in de afronding bij Elko resulteerde helaas in een 5-9 verlies in deze eerste competitiewedstrijd.  
  •   Elko verliest met ruime cijfers van titelkandidaat Oranje Zwart     Het tweede speelweekend van de veldcompetitie mocht Elko afreizen naar Zwolle om daar aan te treden tegen Oranje Zwart. Oranje Zwart deed vorig seizoen mee in de bovenste regionen van de poule en in een wedstrijd waarin Oranje Zwart liet zien goed op elkaar ingespeeld te zijn had Elko geen moment aanspraak op punten in deze wedstrijd. De wedstrijd werd dan ook verloren met 30-13.  
  • Hierbij nodigt het bestuur u/jullie van harte uit om de ledenvergadering bij te wonen die wordt gehouden op maandag 28 oktober om 20.00 uur in het clubhuis.   Via mail hebben veel mensen de agenda voor deze avond ontvangen.   Heb je vooraf al tips of vragen laat het even weten via een mailtje aan bestuur@kvelko.nl. Ook als je de agenda niet hebt ontvangen en deze nog graag wil inzien.   Graag tot de 28e.   Met vriendelijke groet,   Het bestuur
  • Contact: bestuur@kvelko.nl Wedstrijdzaken / contactpersoon scheidsrechters: Geke Eppinga 06-53507518 Secretariaat: Gerda Jonkman 06-10469819
  • Elko verliest eerste veldwedstrijd van Regio ‘72 Door: Peter Kroezen   Onder een stralende zon en zomerse temperaturen was afgelopen zaterdag de nummer twee in het klassement, Regio ’72 uit Vaassen, de tegenstander van Elko. In de vorige ontmoeting lukte aan Regio zijde zo’n beetje alles en werd Elko van de mat geschoten met een eindstand van 28-15. Deze zaterdag zag de wedstrijd er heel anders uit; beide ploegen leken mede door de warmte niet lekker in het spel te komen en ontliepen elkaar de gehele wedstrijd niet veel. Mede door een vroege voorsprong van Regio liep Elko de hele wedstrijd achter de feiten aan en ondanks dat het vlak voor tijd nog op één punt verschil wist te komen was het ook nu Regio ’72 dat aan het langste eind trok bij een eindstand van 13-14.

SponsorGoals