12 sep. - Westrijdverslag Elko 1

Elko verliest met ruime cijfers van titelkandidaat Oranje Zwart

Het tweede speelweekend van de veldcompetitie mocht Elko afreizen naar Zwolle om daar aan te treden tegen Oranje Zwart. Oranje Zwart deed vorig seizoen mee in de bovenste regionen van de poule en in een wedstrijd waarin Oranje Zwart liet zien goed op elkaar ingespeeld te zijn had Elko geen moment aanspraak op punten in deze wedstrijd. De wedstrijd werd dan ook verloren met 30-13.

In het eerste speelweekend was het in de poule waarin Elko uitkomt eigenlijk alleen Oranje Zwart gelukt om overtuigend te winnen. Met dit in het achterhoofd was het dan ook duidelijk dat het voor de ploeg uit Elim een lastige zaterdag zou worden.

Elko startte in een gewijzigde opstelling ten opzichte van vorige week, in de aanval startten Jeroen Smit, Peter Kroezen, Alien Veld en Esther Jans. In de verdediging startten Stefan Smit, Roelof Jan Jonkman, Nicole Smit en Fabienn Morsink.

Vanaf het eerste moment liet de ploeg uit Zwolle zien dat het de bovenliggende partij was door mooie aanvallen op te zetten met een lopende rebound, waar de spelers van Elko maar weinig antwoord op hadden. Oranje Zwart is een ploeg met veel lengte en wist daarmee veel afvallende ballen te vangen waardoor vrijwel elke aanval beloond werd met meerdere kansen. Kansen die de schotzuivere ploeg uit Zwolle zeker in het begin van de wedstrijd niet veelvuldig nodig had om tot scoren te komen. In het eerste kwartier van de wedstrijd wist Elko nog enigszins aan te haken, maar al snel werd duidelijk dat er deze zaterdag voor Elko niets te halen was. Er werd gerust met een ruime achterstand van 16-6.

In de rust benadrukte trainer/coach Henk Wachtmeester dat deze zaterdag de titelkandidaat Oranje Zwart een maatje te groot was voor Elko, maar dat het de tweede helft vooral belangrijk was om het eigen spel te blijven spelen om nog enige voldoening uit deze wedstrijd te halen. Met die boodschap mocht Elko het veld weer betreden.

De tweede helft bracht trainer/coach Wachtmeester Hilma Dolstra en Kars van Dijk in het veld, maar ook met enkele frisse spelers konden de Elkoërs de doelpuntenmachine van Oranje Zwart niet aan banden leggen. Elko kreeg iets meer grip op de afvallende bal, waardoor Oranje Zwart de tweede helft iets minder wist te scoren dan de eerste helft. Desondanks was het duidelijk dat Elko een ploeg in opbouw is en dat Oranje Zwart inmiddels een geroutineerde ploeg is die elkaar feilloos weet te vinden en mee wil doen voor het kampioenschap. Terechte winnaar uit deze wedstrijd was dan ook Oranje Zwart bij een stand van 30-13.

Volgende week speelt Elko om 15:30 uur thuis in Elim tegen onbekende tegenstander Reehorst ’45 uit Ede. Ook Reehorst wist twee keer op rij met veel scores te winnen, dus Elko kan zich opmaken voor een wedstrijd waarin alles moet kloppen om het de ploeg uit Ede moeilijk te maken.

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}