5 sep. - Westrijdverslag Elko 1

Elko verliest eerste competitiewedstrijd met 5-9

Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Elko aantreden tegen EKCA uit Arnhem. Vorig seizoen wist de ploeg uit Elim moeizaam te winnen van de ploeg uit Arnhem, maar met de nodige spelerswisselingen was het voor deze zaterdag vooral aftasten hoe Elko uit de voorbereiding gekomen was. Elko liet deze wedstrijd voldoende goede aanvallen zien en verdedigend had het de zaakjes op orde, maar het gebrek aan scherpte in de afronding bij Elko resulteerde helaas in een 5-9 verlies in deze eerste competitiewedstrijd.

Halverwege vorig seizoen werd vanwege het coronavirus besloten dat de competitie als niet gespeeld zou worden beschouwd en dat alle ploegen dit seizoen in dezelfde poule zouden startten. Hiermee mocht Elko opnieuw in een sterke poule in de derde klasse aantreden en met de nodige wisselingen in de selectie zal het met name de uitdaging zijn zo snel mogelijk een team neer te zetten dat goed op elkaar is ingespeeld.

Elko startte deze wedstrijd met in de aanval Esther Jans, Hilma Dolstra, Jeroen Smit en Peter Kroezen. In de verdediging mochten Nicole Smit, Fabienn Morsink,  Stefan Smit en Kars van Dijk aantreden.

De wedstrijd begon aan beide zijden niet scherp, beide aanvalsvakken wisten maar moeizaam tot scoren te komen, terwijl er voldoende kansen aanwezig waren om te scoren. Het eerste aanvalsvak van Elko mistte elke keer net een paar centimeter in de afronding, waardoor ECKA de mogelijkheid kreeg de voorsprong te pakken. Het tweede aanvalsvak van Elko was zeker in de eerst helft een stuk scherper waardoor de aansluiting in deze wedstrijd niet lang op zich liet wachten. Helaas stond de gehele eerste helft in het teken van het missen van kansen aan beide zijden, wat resulteerde in een erg magere ruststand van 4-4.

In de rust benadrukten trainersduo Henry Bijl en Henk Wachtmeester nogmaals dat de gemaakte afspraken goed nageleefd werden, maar dat dat vooralsnog niet resulteerde in het resultaat waar op gehoopt was. Er moest met meer vertrouwen geschoten worden in de tweede helft en dan was ECKA zeker een ploeg die deze zaterdag te kloppen was.

Elko en ECKA wisten ook de tweede helft beide niet te overtuigen in de afronding, maar helaas voor Elko wist de ploeg uit Arnhem wel de voorsprong te nemen. Door driemaal op rij te scoren voordat de Elkoërs überhaupt een score konden maken wist ECKA de bovenhand te krijgen in deze wedstrijd. Waar de aanvallen helemaal niet slecht waren, was het vooral de afronding die de nodige frustratie opleverde. Halverwege de tweede helft werd Alien Veld nog ingebracht voor Hilma Dolstra, maar in een wedstrijd die vooral gekenmerkt werd door de vele gemiste kansen aan beide kanten kon ook dat het verschil niet maken. Eindstand in deze magere wedstrijd was slechts 5-9.

Volgende week mag Elko aantreden tegen Oranje Zwart uit Zwolle, een ploeg die ook vorig seizoen hoge ogen wist te gooien en die dus een geduchte tegenstander zal zijn voor Elko. Als Elko daar aanspraak wil maken op de punten zal er qua afronding uit een heel ander vaatje getapt moeten worden.