5 sep. - Westrijdverslag Elko 1

 Elko verliest eerste competitiewedstrijd met 5-9

Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Elko aantreden tegen EKCA uit Arnhem. Vorig seizoen wist de ploeg uit Elim moeizaam te winnen van de ploeg uit Arnhem, maar met de nodige spelerswisselingen was het voor deze zaterdag vooral aftasten hoe Elko uit de voorbereiding gekomen was. Elko liet deze wedstrijd voldoende goede aanvallen zien en verdedigend had het de zaakjes op orde, maar het gebrek aan scherpte in de afronding bij Elko resulteerde helaas in een 5-9 verlies in deze eerste competitiewedstrijd.

 

 Door: Peter Kroezen

Halverwege vorig seizoen werd vanwege het coronavirus besloten dat de competitie als niet gespeeld zou worden beschouwd en dat alle ploegen dit seizoen in dezelfde poule zouden startten. Hiermee mocht Elko opnieuw in een sterke poule in de derde klasse aantreden en met de nodige wisselingen in de selectie zal het met name de uitdaging zijn zo snel mogelijk een team neer te zetten dat goed op elkaar is ingespeeld.

Elko startte deze wedstrijd met in de aanval Esther Jans, Hilma Dolstra, Jeroen Smit en Peter Kroezen. In de verdediging mochten Nicole Smit, Fabienn Morsink,  Stefan Smit en Kars van Dijk aantreden.

De wedstrijd begon aan beide zijden niet scherp, beide aanvalsvakken wisten maar moeizaam tot scoren te komen, terwijl er voldoende kansen aanwezig waren om te scoren. Het eerste aanvalsvak van Elko mistte elke keer net een paar centimeter in de afronding, waardoor ECKA de mogelijkheid kreeg de voorsprong te pakken. Het tweede aanvalsvak van Elko was zeker in de eerst helft een stuk scherper waardoor de aansluiting in deze wedstrijd niet lang op zich liet wachten. Helaas stond de gehele eerste helft in het teken van het missen van kansen aan beide zijden, wat resulteerde in een erg magere ruststand van 4-4.


In de rust benadrukten trainersduo Henry Bijl en Henk Wachtmeester nogmaals dat de gemaakte afspraken goed nageleefd werden, maar dat dat vooralsnog niet resulteerde in het resultaat waar op gehoopt was. Er moest met meer vertrouwen geschoten worden in de tweede helft en dan was ECKA zeker een ploeg die deze zaterdag te kloppen was.

Elko en ECKA wisten ook de tweede helft beide niet te overtuigen in de afronding, maar helaas voor Elko wist de ploeg uit Arnhem wel de voorsprong te nemen. Door driemaal op rij te scoren voordat de Elkoërs überhaupt een score konden maken wist ECKA de bovenhand te krijgen in deze wedstrijd. Waar de aanvallen helemaal niet slecht waren, was het vooral de afronding die de nodige frustratie opleverde. Halverwege de tweede helft werd Alien Veld nog ingebracht voor Hilma Dolstra, maar in een wedstrijd die vooral gekenmerkt werd door de vele gemiste kansen aan beide kanten kon ook dat het verschil niet maken. Eindstand in deze magere wedstrijd was slechts 5-9.


Volgende week mag Elko aantreden tegen Oranje Zwart uit Zwolle, een ploeg die ook vorig seizoen hoge ogen wist te gooien en die dus een geduchte tegenstander zal zijn voor Elko. Als Elko daar aanspraak wil maken op de punten zal er qua afronding uit een heel ander vaatje getapt moeten worden. 

 

  • Elko 2 verliest van sterk NKC’51 3 Door Patrick Schraa Elko moest afgelopen zaterdag aantreden tegen NKC’51 uit Nijverdal. De vorige ontmoeting eindigde in duidelijk cijfers voor NKC’51, daarom was Elko  erop gebrand om deze keer te winnen. In de aanval startten Willard Zwartscholten, Patrick Schraa, Mila Wachtmeester en Mariëlle Zwartscholten. Hierdoor bestond de verdediging uit Stef Zwartscholten, Jeroen Smit, Fabienn Morsink en Sharon de Jonge.
  • Elko wint van TOP (Vroomshoop) Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen medehekkensluiter TOP uit Vroomshoop. In een partij waarin Elko de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg was, kon Elko de eerste punten van dit seizoen aantekenen bij een eindstand van 24-14.
  •   Elko verliest van HKC (Hengelo) Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen HKC uit Hengelo. Elko wist in deze wedstrijd de eerste helft nog enigszins mee te komen, maar de tweede helft liet HKC zien waarom het in de top­3 van deze poule staat. Er werd verloren met een stand van 12-23.  
  •   Elko verliest van directe concurrent Achilles Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Elko afreizen naar Almelo om daar aan te treden tegen Achilles. Hoewel er in de eerste helft niet veel gescoord werd, kon Elko halverwege de eerste helft een ruime voorsprong in deze wedstrijd pakken. Helaas voor Elko stelde nog in diezelfde eerste helft Achilles orde op zaken en de toen opgelopen achterstand kon Elko niet meer te boven komen. Er werd verloren bij een eindstand van 25-14.  
  • Vul nu de Tennisbaan Enquete in! Klik of scan de QR code om naar de Enquete te gaan. Alvast bedankt voor het invullen.
  •  Elko verliest eerste competitiewedstrijd met 5-9 Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Elko aantreden tegen EKCA uit Arnhem. Vorig seizoen wist de ploeg uit Elim moeizaam te winnen van de ploeg uit Arnhem, maar met de nodige spelerswisselingen was het voor deze zaterdag vooral aftasten hoe Elko uit de voorbereiding gekomen was. Elko liet deze wedstrijd voldoende goede aanvallen zien en verdedigend had het de zaakjes op orde, maar het gebrek aan scherpte in de afronding bij Elko resulteerde helaas in een 5-9 verlies in deze eerste competitiewedstrijd.  
  •   Elko verliest met ruime cijfers van titelkandidaat Oranje Zwart     Het tweede speelweekend van de veldcompetitie mocht Elko afreizen naar Zwolle om daar aan te treden tegen Oranje Zwart. Oranje Zwart deed vorig seizoen mee in de bovenste regionen van de poule en in een wedstrijd waarin Oranje Zwart liet zien goed op elkaar ingespeeld te zijn had Elko geen moment aanspraak op punten in deze wedstrijd. De wedstrijd werd dan ook verloren met 30-13.  
  • Hierbij nodigt het bestuur u/jullie van harte uit om de ledenvergadering bij te wonen die wordt gehouden op maandag 28 oktober om 20.00 uur in het clubhuis.   Via mail hebben veel mensen de agenda voor deze avond ontvangen.   Heb je vooraf al tips of vragen laat het even weten via een mailtje aan bestuur@kvelko.nl. Ook als je de agenda niet hebt ontvangen en deze nog graag wil inzien.   Graag tot de 28e.   Met vriendelijke groet,   Het bestuur
  • Contact: bestuur@kvelko.nl Wedstrijdzaken / contactpersoon scheidsrechters: Geke Eppinga 06-53507518 Secretariaat: Gerda Jonkman 06-10469819
  • Elko verliest eerste veldwedstrijd van Regio ‘72 Door: Peter Kroezen   Onder een stralende zon en zomerse temperaturen was afgelopen zaterdag de nummer twee in het klassement, Regio ’72 uit Vaassen, de tegenstander van Elko. In de vorige ontmoeting lukte aan Regio zijde zo’n beetje alles en werd Elko van de mat geschoten met een eindstand van 28-15. Deze zaterdag zag de wedstrijd er heel anders uit; beide ploegen leken mede door de warmte niet lekker in het spel te komen en ontliepen elkaar de gehele wedstrijd niet veel. Mede door een vroege voorsprong van Regio liep Elko de hele wedstrijd achter de feiten aan en ondanks dat het vlak voor tijd nog op één punt verschil wist te komen was het ook nu Regio ’72 dat aan het langste eind trok bij een eindstand van 13-14.

SponsorGoals