22 april 2019 wedstrijdverslag Elko 1

Elko verliest eerste veldwedstrijd van Regio ‘72

Door: Peter Kroezen

 

Onder een stralende zon en zomerse temperaturen was afgelopen zaterdag de nummer twee in het klassement, Regio ’72 uit Vaassen, de tegenstander van Elko. In de vorige ontmoeting lukte aan Regio zijde zo’n beetje alles en werd Elko van de mat geschoten met een eindstand van 28-15. Deze zaterdag zag de wedstrijd er heel anders uit; beide ploegen leken mede door de warmte niet lekker in het spel te komen en ontliepen elkaar de gehele wedstrijd niet veel. Mede door een vroege voorsprong van Regio liep Elko de hele wedstrijd achter de feiten aan en ondanks dat het vlak voor tijd nog op één punt verschil wist te komen was het ook nu Regio ’72 dat aan het langste eind trok bij een eindstand van 13-14.

 

 

Waar Elko in de zaal promotie naar de tweede klasse wist af te dwingen staan de Elkoërs op het veld al in de tweede klasse te korfballen. De vorige helft van het veldseizoen ging hier en daar moeizaam en de ploeg uit Elim staat dan ook maar net boven de degradatiestreep, waar ze 4 punten los staan van de één na laatste plek. Om de doelstelling van klassebehoud te behalen zal er in de komende wedstrijden gestreden moeten worden voor genoeg punten om minimaal twee ploegen onder zich te houden.

 

Waar Elko een prima zaalseizoen achter de rug heeft was het resultaat voor Regio een stuk minder rooskleurig. Zij degradeerden rechtstreeks uit de tweede klasse en voor Elko was dit een signaal dat er deze zaterdag zeker punten te halen waren. Na het eerste fluitsignaal was het echter Regio dat scherper aan de wedstrijd begon door mooie aanvallen op te zetten die veelal vanuit een goede rebound vervolg konden krijgen. Aan Elko zijde waren de aanvallen prima, maar de afronding was niet scherp en de rebound niet goed genoeg om meerdere aanvallen achter elkaar op te kunnen zetten. Hierdoor liepen de gasten langzaam maar zeker weg van de Elkoërs. Na de goede start van Regio zakte het schotpercentage ook daar en was er in de rust slechts een stand van 6-8 op het scorebord te zien.

 

In de rust benadrukte trainer/coach Johan van Tilburg dat er in deze wedstrijd zeker punten te halen waren, maar dat Elko scherper moest zijn in de onderlinge duellen en afronding. Daarnaast moesten de spelers ondanks het warme weer gretiger zijn dan de tegenstander om de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken.

 

De tweede helft kabbelde de wedstrijd verder waar deze de eerste helft eindigde. Er was weinig vuur te zien bij beide ploegen en ook de afronding aan beide zijden was nog steeds niet scherp. Een kwartier voor tijd leek het even dat de Elkoërs dichterbij konden komen en wellicht zelfs nog aanspraak konden maken op een punt of zelfs de volle winst. Ook aan Regio zijde kwam dit besef en door handig spel wist de ploeg uit Vaassen de wedstrijd uit te spelen, waardoor de Elkoërs met lege handen achterbleven. Na een uur spelen floot scheidsrechter van der Meer af bij een eindstand van 13-14.

 

Na een sportieve wedstrijd kan de ploeg uit Elim concluderen dat het zich deze zaterdag zeker tekort heeft gedaan. Waar het mogelijk was om van de nummer twee punten te pakken lukte het ondanks individueel sterke acties niet om als ploeg in de flow te komen die er in de zaal wel was. De komende weken zal Elko gaan gebruiken om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd die op zaterdag 11 mei gespeeld zal worden tegen Thrianta uit Hoogeveen. Een belangrijke derby aangezien Thrianta één van de ploegen is die nog onder de Elkoërs staat en waar Elko zeker van moet winnen als het  zichzelf niet te moeilijk wil maken in de laatste wedstrijden van de veldcompetitie.

  • Elko wint van TOP (Vroomshoop) Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen medehekkensluiter TOP uit Vroomshoop. In een partij waarin Elko de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg was, kon Elko de eerste punten van dit seizoen aantekenen bij een eindstand van 24-14.
  •   Elko verliest van HKC (Hengelo) Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen HKC uit Hengelo. Elko wist in deze wedstrijd de eerste helft nog enigszins mee te komen, maar de tweede helft liet HKC zien waarom het in de top­3 van deze poule staat. Er werd verloren met een stand van 12-23.  
  •   Elko verliest van directe concurrent Achilles Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Elko afreizen naar Almelo om daar aan te treden tegen Achilles. Hoewel er in de eerste helft niet veel gescoord werd, kon Elko halverwege de eerste helft een ruime voorsprong in deze wedstrijd pakken. Helaas voor Elko stelde nog in diezelfde eerste helft Achilles orde op zaken en de toen opgelopen achterstand kon Elko niet meer te boven komen. Er werd verloren bij een eindstand van 25-14.  
  • Vul nu de Tennisbaan Enquete in! Klik of scan de QR code om naar de Enquete te gaan. Alvast bedankt voor het invullen.
  •  Elko verliest eerste competitiewedstrijd met 5-9 Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Elko aantreden tegen EKCA uit Arnhem. Vorig seizoen wist de ploeg uit Elim moeizaam te winnen van de ploeg uit Arnhem, maar met de nodige spelerswisselingen was het voor deze zaterdag vooral aftasten hoe Elko uit de voorbereiding gekomen was. Elko liet deze wedstrijd voldoende goede aanvallen zien en verdedigend had het de zaakjes op orde, maar het gebrek aan scherpte in de afronding bij Elko resulteerde helaas in een 5-9 verlies in deze eerste competitiewedstrijd.  
  •   Elko verliest met ruime cijfers van titelkandidaat Oranje Zwart     Het tweede speelweekend van de veldcompetitie mocht Elko afreizen naar Zwolle om daar aan te treden tegen Oranje Zwart. Oranje Zwart deed vorig seizoen mee in de bovenste regionen van de poule en in een wedstrijd waarin Oranje Zwart liet zien goed op elkaar ingespeeld te zijn had Elko geen moment aanspraak op punten in deze wedstrijd. De wedstrijd werd dan ook verloren met 30-13.  
  • Hierbij nodigt het bestuur u/jullie van harte uit om de ledenvergadering bij te wonen die wordt gehouden op maandag 28 oktober om 20.00 uur in het clubhuis.   Via mail hebben veel mensen de agenda voor deze avond ontvangen.   Heb je vooraf al tips of vragen laat het even weten via een mailtje aan bestuur@kvelko.nl. Ook als je de agenda niet hebt ontvangen en deze nog graag wil inzien.   Graag tot de 28e.   Met vriendelijke groet,   Het bestuur
  • Contact: bestuur@kvelko.nl Wedstrijdzaken / contactpersoon scheidsrechters: Geke Eppinga 06-53507518 Secretariaat: Gerda Jonkman 06-10469819
  • Elko verliest eerste veldwedstrijd van Regio ‘72 Door: Peter Kroezen   Onder een stralende zon en zomerse temperaturen was afgelopen zaterdag de nummer twee in het klassement, Regio ’72 uit Vaassen, de tegenstander van Elko. In de vorige ontmoeting lukte aan Regio zijde zo’n beetje alles en werd Elko van de mat geschoten met een eindstand van 28-15. Deze zaterdag zag de wedstrijd er heel anders uit; beide ploegen leken mede door de warmte niet lekker in het spel te komen en ontliepen elkaar de gehele wedstrijd niet veel. Mede door een vroege voorsprong van Regio liep Elko de hele wedstrijd achter de feiten aan en ondanks dat het vlak voor tijd nog op één punt verschil wist te komen was het ook nu Regio ’72 dat aan het langste eind trok bij een eindstand van 13-14.
  • Elko wint met overmacht van Sparta Door: Peter Kroezen   Afgelopen zaterdag speelde Elko thuis een belangrijk duel tegen directe concurrent om de titel Sparta uit Zevenhuizen. De vorige ontmoeting dit zaalseizoen werd er door Elko met 6 punten verschil verloren en Elko had dus wat recht te zetten. Na een bliksemstart waarin Elko meteen op ruime voorsprong kwam werd deze voorsprong de hele wedstrijd vastgehouden en werd er afgefloten bij een eindstand van 20-13.

SponsorGoals