22 april 2019 wedstrijdverslag Elko 1

Elko verliest eerste veldwedstrijd van Regio ‘72

Onder een stralende zon en zomerse temperaturen was afgelopen zaterdag de nummer twee in het klassement, Regio ’72 uit Vaassen, de tegenstander van Elko. In de vorige ontmoeting lukte aan Regio zijde zo’n beetje alles en werd Elko van de mat geschoten met een eindstand van 28-15. Deze zaterdag zag de wedstrijd er heel anders uit; beide ploegen leken mede door de warmte niet lekker in het spel te komen en ontliepen elkaar de gehele wedstrijd niet veel. Mede door een vroege voorsprong van Regio liep Elko de hele wedstrijd achter de feiten aan en ondanks dat het vlak voor tijd nog op één punt verschil wist te komen was het ook nu Regio ’72 dat aan het langste eind trok bij een eindstand van 13-14.

Waar Elko in de zaal promotie naar de tweede klasse wist af te dwingen staan de Elkoërs op het veld al in de tweede klasse te korfballen. De vorige helft van het veldseizoen ging hier en daar moeizaam en de ploeg uit Elim staat dan ook maar net boven de degradatiestreep, waar ze 4 punten los staan van de één na laatste plek. Om de doelstelling van klassebehoud te behalen zal er in de komende wedstrijden gestreden moeten worden voor genoeg punten om minimaal twee ploegen onder zich te houden.

Waar Elko een prima zaalseizoen achter de rug heeft was het resultaat voor Regio een stuk minder rooskleurig. Zij degradeerden rechtstreeks uit de tweede klasse en voor Elko was dit een signaal dat er deze zaterdag zeker punten te halen waren. Na het eerste fluitsignaal was het echter Regio dat scherper aan de wedstrijd begon door mooie aanvallen op te zetten die veelal vanuit een goede rebound vervolg konden krijgen. Aan Elko zijde waren de aanvallen prima, maar de afronding was niet scherp en de rebound niet goed genoeg om meerdere aanvallen achter elkaar op te kunnen zetten. Hierdoor liepen de gasten langzaam maar zeker weg van de Elkoërs. Na de goede start van Regio zakte het schotpercentage ook daar en was er in de rust slechts een stand van 6-8 op het scorebord te zien.

In de rust benadrukte trainer/coach Johan van Tilburg dat er in deze wedstrijd zeker punten te halen waren, maar dat Elko scherper moest zijn in de onderlinge duellen en afronding. Daarnaast moesten de spelers ondanks het warme weer gretiger zijn dan de tegenstander om de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken.

De tweede helft kabbelde de wedstrijd verder waar deze de eerste helft eindigde. Er was weinig vuur te zien bij beide ploegen en ook de afronding aan beide zijden was nog steeds niet scherp. Een kwartier voor tijd leek het even dat de Elkoërs dichterbij konden komen en wellicht zelfs nog aanspraak konden maken op een punt of zelfs de volle winst. Ook aan Regio zijde kwam dit besef en door handig spel wist de ploeg uit Vaassen de wedstrijd uit te spelen, waardoor de Elkoërs met lege handen achterbleven. Na een uur spelen floot scheidsrechter van der Meer af bij een eindstand van 13-14.

Na een sportieve wedstrijd kan de ploeg uit Elim concluderen dat het zich deze zaterdag zeker tekort heeft gedaan. Waar het mogelijk was om van de nummer twee punten te pakken lukte het ondanks individueel sterke acties niet om als ploeg in de flow te komen die er in de zaal wel was. De komende weken zal Elko gaan gebruiken om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd die op zaterdag 11 mei gespeeld zal worden tegen Thrianta uit Hoogeveen. Een belangrijke derby aangezien Thrianta één van de ploegen is die nog onder de Elkoërs staat en waar Elko zeker van moet winnen als het  zichzelf niet te moeilijk wil maken in de laatste wedstrijden van de veldcompetitie.