22 april 2019 wedstrijdverslag Elko 1

Elko verliest eerste veldwedstrijd van Regio ‘72

Door: Peter Kroezen

 

Onder een stralende zon en zomerse temperaturen was afgelopen zaterdag de nummer twee in het klassement, Regio ’72 uit Vaassen, de tegenstander van Elko. In de vorige ontmoeting lukte aan Regio zijde zo’n beetje alles en werd Elko van de mat geschoten met een eindstand van 28-15. Deze zaterdag zag de wedstrijd er heel anders uit; beide ploegen leken mede door de warmte niet lekker in het spel te komen en ontliepen elkaar de gehele wedstrijd niet veel. Mede door een vroege voorsprong van Regio liep Elko de hele wedstrijd achter de feiten aan en ondanks dat het vlak voor tijd nog op één punt verschil wist te komen was het ook nu Regio ’72 dat aan het langste eind trok bij een eindstand van 13-14.

 

 

Waar Elko in de zaal promotie naar de tweede klasse wist af te dwingen staan de Elkoërs op het veld al in de tweede klasse te korfballen. De vorige helft van het veldseizoen ging hier en daar moeizaam en de ploeg uit Elim staat dan ook maar net boven de degradatiestreep, waar ze 4 punten los staan van de één na laatste plek. Om de doelstelling van klassebehoud te behalen zal er in de komende wedstrijden gestreden moeten worden voor genoeg punten om minimaal twee ploegen onder zich te houden.

 

Waar Elko een prima zaalseizoen achter de rug heeft was het resultaat voor Regio een stuk minder rooskleurig. Zij degradeerden rechtstreeks uit de tweede klasse en voor Elko was dit een signaal dat er deze zaterdag zeker punten te halen waren. Na het eerste fluitsignaal was het echter Regio dat scherper aan de wedstrijd begon door mooie aanvallen op te zetten die veelal vanuit een goede rebound vervolg konden krijgen. Aan Elko zijde waren de aanvallen prima, maar de afronding was niet scherp en de rebound niet goed genoeg om meerdere aanvallen achter elkaar op te kunnen zetten. Hierdoor liepen de gasten langzaam maar zeker weg van de Elkoërs. Na de goede start van Regio zakte het schotpercentage ook daar en was er in de rust slechts een stand van 6-8 op het scorebord te zien.

 

In de rust benadrukte trainer/coach Johan van Tilburg dat er in deze wedstrijd zeker punten te halen waren, maar dat Elko scherper moest zijn in de onderlinge duellen en afronding. Daarnaast moesten de spelers ondanks het warme weer gretiger zijn dan de tegenstander om de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken.

 

De tweede helft kabbelde de wedstrijd verder waar deze de eerste helft eindigde. Er was weinig vuur te zien bij beide ploegen en ook de afronding aan beide zijden was nog steeds niet scherp. Een kwartier voor tijd leek het even dat de Elkoërs dichterbij konden komen en wellicht zelfs nog aanspraak konden maken op een punt of zelfs de volle winst. Ook aan Regio zijde kwam dit besef en door handig spel wist de ploeg uit Vaassen de wedstrijd uit te spelen, waardoor de Elkoërs met lege handen achterbleven. Na een uur spelen floot scheidsrechter van der Meer af bij een eindstand van 13-14.

 

Na een sportieve wedstrijd kan de ploeg uit Elim concluderen dat het zich deze zaterdag zeker tekort heeft gedaan. Waar het mogelijk was om van de nummer twee punten te pakken lukte het ondanks individueel sterke acties niet om als ploeg in de flow te komen die er in de zaal wel was. De komende weken zal Elko gaan gebruiken om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd die op zaterdag 11 mei gespeeld zal worden tegen Thrianta uit Hoogeveen. Een belangrijke derby aangezien Thrianta één van de ploegen is die nog onder de Elkoërs staat en waar Elko zeker van moet winnen als het  zichzelf niet te moeilijk wil maken in de laatste wedstrijden van de veldcompetitie.

  • Hierbij nodigt het bestuur u/jullie van harte uit om de ledenvergadering bij te wonen die wordt gehouden op maandag 28 oktober om 20.00 uur in het clubhuis.   Via mail hebben veel mensen de agenda voor deze avond ontvangen.   Heb je vooraf al tips of vragen laat het even weten via een mailtje aan bestuur@kvelko.nl. Ook als je de agenda niet hebt ontvangen en deze nog graag wil inzien.   Graag tot de 28e.   Met vriendelijke groet,   Het bestuur
  • Contact: bestuur@kvelko.nl Wedstrijdzaken / contactpersoon scheidsrechters: Geke Eppinga 06-53507518 Secretariaat: Gerda Jonkman 06-10469819
  • Elko verliest eerste veldwedstrijd van Regio ‘72 Door: Peter Kroezen   Onder een stralende zon en zomerse temperaturen was afgelopen zaterdag de nummer twee in het klassement, Regio ’72 uit Vaassen, de tegenstander van Elko. In de vorige ontmoeting lukte aan Regio zijde zo’n beetje alles en werd Elko van de mat geschoten met een eindstand van 28-15. Deze zaterdag zag de wedstrijd er heel anders uit; beide ploegen leken mede door de warmte niet lekker in het spel te komen en ontliepen elkaar de gehele wedstrijd niet veel. Mede door een vroege voorsprong van Regio liep Elko de hele wedstrijd achter de feiten aan en ondanks dat het vlak voor tijd nog op één punt verschil wist te komen was het ook nu Regio ’72 dat aan het langste eind trok bij een eindstand van 13-14.
  • Elko wint met overmacht van Sparta Door: Peter Kroezen   Afgelopen zaterdag speelde Elko thuis een belangrijk duel tegen directe concurrent om de titel Sparta uit Zevenhuizen. De vorige ontmoeting dit zaalseizoen werd er door Elko met 6 punten verschil verloren en Elko had dus wat recht te zetten. Na een bliksemstart waarin Elko meteen op ruime voorsprong kwam werd deze voorsprong de hele wedstrijd vastgehouden en werd er afgefloten bij een eindstand van 20-13.
  • Elko verslaat ook laagvlieger EKC 2000 EMMEN - Het vlaggenschip van Elko heeft haar sterke reeks een goed vervolg gegeven. In Emmen werd rode lantaarndrager EKC 2000 verslagen met 14-24. In het Drentse onderonsje werd er gerust bij 4-14. De thuisploeg, dat hard op zoek was naar een overwinning, kon ook het laatste half uur geen vuist maken. Elko controleerde de tweede helft en wist de marge zelfs nog te vergroten. EKC 2000 nam in de slotfase enkele scores voor haar rekening. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 14-24.
  • Elko wint van Invicta/Frigro Door: Peter Kroezen Afgelopen zaterdag startte voor de selectie van Elko de tweede helft van het zaalseizoen en mocht er aangetreden worden tegen Invicta/Frigro uit Kollum. In een wedstrijd waarin Elko vrijwel het hele uur de bovenliggende partij was werd het in de laatste 10 minuten nog onnodig spannend, maar Elko wist de punten in eigen huis te houden door te winnen met 18-17.
  • Elko in tweede helft langs Harkema   Elko heeft zich definitief in de bovenste regionen van het klassement genesteld. Nadat Pallas’08 verleden week werd verslagen na een ware thriller, werd ditmaal Harkema opzij gezet. Gemakkelijk ging dit echter niet voor de Elimmers. De formatie van trainer/coach Johan van Tilburg kende een lastige start in Friesland en moest bij rust genoegen nemen met een 12-10 tussenstand. Na rust werd Harkema over de knie gelegd doordat Elko verzorgder korfbalspel ging spelen in het laatste half uur. De kansen die hierdoor werden gecreëerd werden vakkundig afgerond waardoor de Elimse equipe zegevierde. Eindstand in dit duel was 19-22.
  • Elko in extremis langs Pallas’08   ELIM - Nadat Elko verleden week tegen de tweede nederlaag op rij aanliep, stond er afgelopen zaterdag een belangrijke clash op het programma tegen Pallas’08. De formatie uit Leeuwarden stond op dezelfde positie als de Elkoërs in het klassement. Voor Elko was het zaak om de aansluiting met de top 2 te hervinden. Pallas’08 had hetzelfde belang en in eerdere ontmoetingen tussen beide hoofdmachten is gebleken dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn.    
  • Elko verliest van Sparta Door: Peter Kroezen Na vier speelvrije weekenden was afgelopen zaterdag Sparta uit Zevenhuizen de tegenstander voor Elko. De vorige ontmoeting dateert van vorig zaalseizoen en ging met grote overmacht naar de Elimmers. Desalniettemin draait Sparta tot nu toe een prima zaalseizoen dus Elko was gewaarschuwd voor een lastige tegenstander. Na een gelijkopgaande eerste helft lukte het de Elkoërs de tweede helft niet om bij te blijven en wist Sparta uit te lopen naar een eindstand van 19-13.
  • Elko verliest in eigen huis van Oranje Zwart Door Michel Otten Het vlaggenschip van Elko mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen de hoofdmacht van Oranje Zwart, afkomstig uit Zwolle. De gasten liepen verleden week averij op door in eigen huis onderuit te gaan tegen Sparta (Ze). Elko wist daarentegen beide wedstrijden om te zetten in winst. Echter werd het derde competitieduel jammerlijk verloren. In sporthal de Brug werd het 16-22 nadat beide teams gingen rusten bij 11-15.

SponsorGoals