16 maart 2019 wedstrijdverslag Elko 1

Elko wint met overmacht van Sparta

Door: Peter Kroezen

 

Afgelopen zaterdag speelde Elko thuis een belangrijk duel tegen directe concurrent om de titel Sparta uit Zevenhuizen. De vorige ontmoeting dit zaalseizoen werd er door Elko met 6 punten verschil verloren en Elko had dus wat recht te zetten. Na een bliksemstart waarin Elko meteen op ruime voorsprong kwam werd deze voorsprong de hele wedstrijd vastgehouden en werd er afgefloten bij een eindstand van 20-13.

 

 

Waar twee weken geleden door de Elkoërs nog verloren werd van de andere titelkandidaat Oranje Zwart uit Zwolle was het Sparta die een week daarvoor Oranje Zwart over de knie wist te leggen. De Elkoërs waren dus gewaarschuwd voor de flow waarin Sparta zich bevond, de gasten hadden al vier weken op rij geen punt verspeeld en het was duidelijk dat de ploeg uit Elim hierin verandering moest brengen in de strijd om promotie naar de tweede klasse.

 

Trainer/coach Johan van Tilburg kon deze zaterdag beschikken over zijn acht basisspelers, iets wat in dit zaalseizoen van griepverschijnselen en blessures bijna een unicum is. Elko begon daarom ook met vertrouwen aan de wedstrijd en dat was te zien in de overtuiging waarmee de ploeg speelde. Elko wist uit te lopen tot een stand van 5-1 waarna Sparta zich enigszins wist te herpakken en terugkwam tot een stand van 5-3. De gehele eerste helft domineerde de ploeg uit Elim en kwam Sparta er maar mondjesmaat aan te pas. Kansen werden goed uitgespeeld en verdedigend had de ploeg hun zaakjes goed op orde. Dit resulteerde na een prima eerste helft dan ook in een voorsprong van 11-6.

 

In de rust werd benadrukt dat er ondanks de ruime voorsprong niet verslapt moest worden. Daarnaast was het belangrijk om met minimaal 7 punten voorsprong te winnen, mocht het aan het eind van de competitie nog op onderling resultaat beslist moeten worden.

 

Elko kwam sterk uit de kleedkamers en ging vrolijk door waar het de eerste helft gebleven was. Ook in de tweede helft wist de ploeg weer vermakelijke aanvallen op te zetten, waarin elke speler van Elko gevaarlijk was en kon scoren. Dit resulteerde meteen al in vier scores op rij voordat Sparta überhaupt de korf wist te vinden. Het was duidelijk dat Sparta deze zaterdag geen enkele aanspraak maakte op de punten en Elko liet zien dat het in deze sterke poule in de derde klasse mee kan draaien aan de top. Na een uur spelen floot scheidsrechter van Dijk af bij een stand van 20-13.

 

Een belangrijke overwinning met 7 punten verschil, waardoor het onderlinge resultaat tussen beide ploegen nu gekanteld is naar de zijde van Elko. Elko staat na deze overwinning op een gedeelde tweede plaats samen met Sparta en aan kop staat Oranje Zwart met twee punten voorsprong. Sparta en Oranje Zwart hebben echter nog maar één wedstrijd te gaan dit zaalseizoen en Elko nog twee. De komende twee weken zal dan ook alles op alles gezet moeten worden om te winnen en promotie veilig te stellen, zodat er volgend jaar in de zaal weer in de tweede klasse gespeeld mag worden. De eerste wedstrijd die Elko moet spelen is op zaterdag 23 maart tegen Pallas ’08, deze wedstrijd zal om 15:40 uur gespeeld worden in de Cammingahal in Leeuwarden.

  • Elko wint van TOP (Vroomshoop) Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen medehekkensluiter TOP uit Vroomshoop. In een partij waarin Elko de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg was, kon Elko de eerste punten van dit seizoen aantekenen bij een eindstand van 24-14.
  •   Elko verliest van HKC (Hengelo) Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen HKC uit Hengelo. Elko wist in deze wedstrijd de eerste helft nog enigszins mee te komen, maar de tweede helft liet HKC zien waarom het in de top­3 van deze poule staat. Er werd verloren met een stand van 12-23.  
  •   Elko verliest van directe concurrent Achilles Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Elko afreizen naar Almelo om daar aan te treden tegen Achilles. Hoewel er in de eerste helft niet veel gescoord werd, kon Elko halverwege de eerste helft een ruime voorsprong in deze wedstrijd pakken. Helaas voor Elko stelde nog in diezelfde eerste helft Achilles orde op zaken en de toen opgelopen achterstand kon Elko niet meer te boven komen. Er werd verloren bij een eindstand van 25-14.  
  • Vul nu de Tennisbaan Enquete in! Klik of scan de QR code om naar de Enquete te gaan. Alvast bedankt voor het invullen.
  •  Elko verliest eerste competitiewedstrijd met 5-9 Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Elko aantreden tegen EKCA uit Arnhem. Vorig seizoen wist de ploeg uit Elim moeizaam te winnen van de ploeg uit Arnhem, maar met de nodige spelerswisselingen was het voor deze zaterdag vooral aftasten hoe Elko uit de voorbereiding gekomen was. Elko liet deze wedstrijd voldoende goede aanvallen zien en verdedigend had het de zaakjes op orde, maar het gebrek aan scherpte in de afronding bij Elko resulteerde helaas in een 5-9 verlies in deze eerste competitiewedstrijd.  
  •   Elko verliest met ruime cijfers van titelkandidaat Oranje Zwart     Het tweede speelweekend van de veldcompetitie mocht Elko afreizen naar Zwolle om daar aan te treden tegen Oranje Zwart. Oranje Zwart deed vorig seizoen mee in de bovenste regionen van de poule en in een wedstrijd waarin Oranje Zwart liet zien goed op elkaar ingespeeld te zijn had Elko geen moment aanspraak op punten in deze wedstrijd. De wedstrijd werd dan ook verloren met 30-13.  
  • Hierbij nodigt het bestuur u/jullie van harte uit om de ledenvergadering bij te wonen die wordt gehouden op maandag 28 oktober om 20.00 uur in het clubhuis.   Via mail hebben veel mensen de agenda voor deze avond ontvangen.   Heb je vooraf al tips of vragen laat het even weten via een mailtje aan bestuur@kvelko.nl. Ook als je de agenda niet hebt ontvangen en deze nog graag wil inzien.   Graag tot de 28e.   Met vriendelijke groet,   Het bestuur
  • Contact: bestuur@kvelko.nl Wedstrijdzaken / contactpersoon scheidsrechters: Geke Eppinga 06-53507518 Secretariaat: Gerda Jonkman 06-10469819
  • Elko verliest eerste veldwedstrijd van Regio ‘72 Door: Peter Kroezen   Onder een stralende zon en zomerse temperaturen was afgelopen zaterdag de nummer twee in het klassement, Regio ’72 uit Vaassen, de tegenstander van Elko. In de vorige ontmoeting lukte aan Regio zijde zo’n beetje alles en werd Elko van de mat geschoten met een eindstand van 28-15. Deze zaterdag zag de wedstrijd er heel anders uit; beide ploegen leken mede door de warmte niet lekker in het spel te komen en ontliepen elkaar de gehele wedstrijd niet veel. Mede door een vroege voorsprong van Regio liep Elko de hele wedstrijd achter de feiten aan en ondanks dat het vlak voor tijd nog op één punt verschil wist te komen was het ook nu Regio ’72 dat aan het langste eind trok bij een eindstand van 13-14.
  • Elko wint met overmacht van Sparta Door: Peter Kroezen   Afgelopen zaterdag speelde Elko thuis een belangrijk duel tegen directe concurrent om de titel Sparta uit Zevenhuizen. De vorige ontmoeting dit zaalseizoen werd er door Elko met 6 punten verschil verloren en Elko had dus wat recht te zetten. Na een bliksemstart waarin Elko meteen op ruime voorsprong kwam werd deze voorsprong de hele wedstrijd vastgehouden en werd er afgefloten bij een eindstand van 20-13.

SponsorGoals