16 maart 2019 wedstrijdverslag Elko 1

Elko wint met overmacht van Sparta

Door: Peter Kroezen

 

Afgelopen zaterdag speelde Elko thuis een belangrijk duel tegen directe concurrent om de titel Sparta uit Zevenhuizen. De vorige ontmoeting dit zaalseizoen werd er door Elko met 6 punten verschil verloren en Elko had dus wat recht te zetten. Na een bliksemstart waarin Elko meteen op ruime voorsprong kwam werd deze voorsprong de hele wedstrijd vastgehouden en werd er afgefloten bij een eindstand van 20-13.

 

 

Waar twee weken geleden door de Elkoërs nog verloren werd van de andere titelkandidaat Oranje Zwart uit Zwolle was het Sparta die een week daarvoor Oranje Zwart over de knie wist te leggen. De Elkoërs waren dus gewaarschuwd voor de flow waarin Sparta zich bevond, de gasten hadden al vier weken op rij geen punt verspeeld en het was duidelijk dat de ploeg uit Elim hierin verandering moest brengen in de strijd om promotie naar de tweede klasse.

 

Trainer/coach Johan van Tilburg kon deze zaterdag beschikken over zijn acht basisspelers, iets wat in dit zaalseizoen van griepverschijnselen en blessures bijna een unicum is. Elko begon daarom ook met vertrouwen aan de wedstrijd en dat was te zien in de overtuiging waarmee de ploeg speelde. Elko wist uit te lopen tot een stand van 5-1 waarna Sparta zich enigszins wist te herpakken en terugkwam tot een stand van 5-3. De gehele eerste helft domineerde de ploeg uit Elim en kwam Sparta er maar mondjesmaat aan te pas. Kansen werden goed uitgespeeld en verdedigend had de ploeg hun zaakjes goed op orde. Dit resulteerde na een prima eerste helft dan ook in een voorsprong van 11-6.

 

In de rust werd benadrukt dat er ondanks de ruime voorsprong niet verslapt moest worden. Daarnaast was het belangrijk om met minimaal 7 punten voorsprong te winnen, mocht het aan het eind van de competitie nog op onderling resultaat beslist moeten worden.

 

Elko kwam sterk uit de kleedkamers en ging vrolijk door waar het de eerste helft gebleven was. Ook in de tweede helft wist de ploeg weer vermakelijke aanvallen op te zetten, waarin elke speler van Elko gevaarlijk was en kon scoren. Dit resulteerde meteen al in vier scores op rij voordat Sparta überhaupt de korf wist te vinden. Het was duidelijk dat Sparta deze zaterdag geen enkele aanspraak maakte op de punten en Elko liet zien dat het in deze sterke poule in de derde klasse mee kan draaien aan de top. Na een uur spelen floot scheidsrechter van Dijk af bij een stand van 20-13.

 

Een belangrijke overwinning met 7 punten verschil, waardoor het onderlinge resultaat tussen beide ploegen nu gekanteld is naar de zijde van Elko. Elko staat na deze overwinning op een gedeelde tweede plaats samen met Sparta en aan kop staat Oranje Zwart met twee punten voorsprong. Sparta en Oranje Zwart hebben echter nog maar één wedstrijd te gaan dit zaalseizoen en Elko nog twee. De komende twee weken zal dan ook alles op alles gezet moeten worden om te winnen en promotie veilig te stellen, zodat er volgend jaar in de zaal weer in de tweede klasse gespeeld mag worden. De eerste wedstrijd die Elko moet spelen is op zaterdag 23 maart tegen Pallas ’08, deze wedstrijd zal om 15:40 uur gespeeld worden in de Cammingahal in Leeuwarden.

  • Hierbij nodigt het bestuur u/jullie van harte uit om de ledenvergadering bij te wonen die wordt gehouden op maandag 28 oktober om 20.00 uur in het clubhuis.   Via mail hebben veel mensen de agenda voor deze avond ontvangen.   Heb je vooraf al tips of vragen laat het even weten via een mailtje aan bestuur@kvelko.nl. Ook als je de agenda niet hebt ontvangen en deze nog graag wil inzien.   Graag tot de 28e.   Met vriendelijke groet,   Het bestuur
  • Contact: bestuur@kvelko.nl Wedstrijdzaken / contactpersoon scheidsrechters: Geke Eppinga 06-53507518 Secretariaat: Gerda Jonkman 06-10469819
  • Elko verliest eerste veldwedstrijd van Regio ‘72 Door: Peter Kroezen   Onder een stralende zon en zomerse temperaturen was afgelopen zaterdag de nummer twee in het klassement, Regio ’72 uit Vaassen, de tegenstander van Elko. In de vorige ontmoeting lukte aan Regio zijde zo’n beetje alles en werd Elko van de mat geschoten met een eindstand van 28-15. Deze zaterdag zag de wedstrijd er heel anders uit; beide ploegen leken mede door de warmte niet lekker in het spel te komen en ontliepen elkaar de gehele wedstrijd niet veel. Mede door een vroege voorsprong van Regio liep Elko de hele wedstrijd achter de feiten aan en ondanks dat het vlak voor tijd nog op één punt verschil wist te komen was het ook nu Regio ’72 dat aan het langste eind trok bij een eindstand van 13-14.
  • Elko wint met overmacht van Sparta Door: Peter Kroezen   Afgelopen zaterdag speelde Elko thuis een belangrijk duel tegen directe concurrent om de titel Sparta uit Zevenhuizen. De vorige ontmoeting dit zaalseizoen werd er door Elko met 6 punten verschil verloren en Elko had dus wat recht te zetten. Na een bliksemstart waarin Elko meteen op ruime voorsprong kwam werd deze voorsprong de hele wedstrijd vastgehouden en werd er afgefloten bij een eindstand van 20-13.
  • Elko verslaat ook laagvlieger EKC 2000 EMMEN - Het vlaggenschip van Elko heeft haar sterke reeks een goed vervolg gegeven. In Emmen werd rode lantaarndrager EKC 2000 verslagen met 14-24. In het Drentse onderonsje werd er gerust bij 4-14. De thuisploeg, dat hard op zoek was naar een overwinning, kon ook het laatste half uur geen vuist maken. Elko controleerde de tweede helft en wist de marge zelfs nog te vergroten. EKC 2000 nam in de slotfase enkele scores voor haar rekening. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 14-24.
  • Elko wint van Invicta/Frigro Door: Peter Kroezen Afgelopen zaterdag startte voor de selectie van Elko de tweede helft van het zaalseizoen en mocht er aangetreden worden tegen Invicta/Frigro uit Kollum. In een wedstrijd waarin Elko vrijwel het hele uur de bovenliggende partij was werd het in de laatste 10 minuten nog onnodig spannend, maar Elko wist de punten in eigen huis te houden door te winnen met 18-17.
  • Elko in tweede helft langs Harkema   Elko heeft zich definitief in de bovenste regionen van het klassement genesteld. Nadat Pallas’08 verleden week werd verslagen na een ware thriller, werd ditmaal Harkema opzij gezet. Gemakkelijk ging dit echter niet voor de Elimmers. De formatie van trainer/coach Johan van Tilburg kende een lastige start in Friesland en moest bij rust genoegen nemen met een 12-10 tussenstand. Na rust werd Harkema over de knie gelegd doordat Elko verzorgder korfbalspel ging spelen in het laatste half uur. De kansen die hierdoor werden gecreëerd werden vakkundig afgerond waardoor de Elimse equipe zegevierde. Eindstand in dit duel was 19-22.
  • Elko in extremis langs Pallas’08   ELIM - Nadat Elko verleden week tegen de tweede nederlaag op rij aanliep, stond er afgelopen zaterdag een belangrijke clash op het programma tegen Pallas’08. De formatie uit Leeuwarden stond op dezelfde positie als de Elkoërs in het klassement. Voor Elko was het zaak om de aansluiting met de top 2 te hervinden. Pallas’08 had hetzelfde belang en in eerdere ontmoetingen tussen beide hoofdmachten is gebleken dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn.    
  • Elko verliest van Sparta Door: Peter Kroezen Na vier speelvrije weekenden was afgelopen zaterdag Sparta uit Zevenhuizen de tegenstander voor Elko. De vorige ontmoeting dateert van vorig zaalseizoen en ging met grote overmacht naar de Elimmers. Desalniettemin draait Sparta tot nu toe een prima zaalseizoen dus Elko was gewaarschuwd voor een lastige tegenstander. Na een gelijkopgaande eerste helft lukte het de Elkoërs de tweede helft niet om bij te blijven en wist Sparta uit te lopen naar een eindstand van 19-13.
  • Elko verliest in eigen huis van Oranje Zwart Door Michel Otten Het vlaggenschip van Elko mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen de hoofdmacht van Oranje Zwart, afkomstig uit Zwolle. De gasten liepen verleden week averij op door in eigen huis onderuit te gaan tegen Sparta (Ze). Elko wist daarentegen beide wedstrijden om te zetten in winst. Echter werd het derde competitieduel jammerlijk verloren. In sporthal de Brug werd het 16-22 nadat beide teams gingen rusten bij 11-15.

SponsorGoals