9 februari 2019 wedstrijdverslag Elko 1

Elko verslaat ook laagvlieger EKC 2000

EMMEN - Het vlaggenschip van Elko heeft haar sterke reeks een goed vervolg gegeven. In Emmen werd rode lantaarndrager EKC 2000 verslagen met 14-24. In het Drentse onderonsje werd er gerust bij 4-14. De thuisploeg, dat hard op zoek was naar een overwinning, kon ook het laatste half uur geen vuist maken. Elko controleerde de tweede helft en wist de marge zelfs nog te vergroten. EKC 2000 nam in de slotfase enkele scores voor haar rekening. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 14-24.

Door Michel Otten

Elko tankte de afgelopen weken vertrouwen door driemaal op rij als winnaar van het veld te stappen. Hierdoor klom de equipe van trainer/coach Johan van Tilburg terug naar de top van het klassement. EKC 2000 kwam tot nu toe nog niet uit de verf in poule 3B en wilde het thuispubliek trakteren op een positief resultaat. Kortom, er  waren voor beide teams voldoende aanknopingspunten om ten strijde te trekken.

Elko kwam als beste uit de startblokken door de score te openen middels een vrije bal. EKC 2000 speelde afwachtend en gaf niet thuis in het eerste kwartier. Zodoende denderden de Elimmers door naar een 1-9 voorsprong. Dit was voor de formatie uit Emmen aanleiding om een time-out aan te vragen. Dit had weinig effect waardoor Elko kon uitlopen naar een 4-14 ruststand. Kenmerkend aan de eerste helft was het vertrouwen en overmacht wat uitgestraald werd in het veld.

Na rust controleerden de Elkoërs het duel en gaven de Emmenaren geen hoop op een beter resultaat. Via 6-16 werd het 8-18, hierna onderstreepte Elko haar kwaliteit door uit te lopen naar 8-21. EKC 2000 probeerde het wel, maar miste simpelweg kwaliteit om zich in de wedstrijd te mengen. In de slotfase wist de thuisploeg nog driemaal op rij de korf te vinden. Het slotakkoord was voor de Elimse formatie. Via een afstandsschot werd de eindstand bepaald op 14-24 in het Drentse onderonsje.

Een overtuigende wedstrijd waarin Elko in het eerste half uur geen kind had aan EKC 2000. Na rust werd er gecontroleerd gespeeld waardoor de voorsprong geen enkel moment in gevaar kwam. Op zaterdag 2 maart vervolgt Elko haar competitie met een uitwedstrijd tegen Oranje Zwart uit Zwolle. Aanvang van dit duel is 20.00 uur, alle support is van harte welkom.