2 februari 2019 wedstrijdverslag Elko 1

Elko wint van Invicta/Frigro

Afgelopen zaterdag startte voor de selectie van Elko de tweede helft van het zaalseizoen en mocht er aangetreden worden tegen Invicta/Frigro uit Kollum. In een wedstrijd waarin Elko vrijwel het hele uur de bovenliggende partij was werd het in de laatste 10 minuten nog onnodig spannend, maar Elko wist de punten in eigen huis te houden door te winnen met 18-17.

In de eerste wedstrijd van het zaalseizoen tegen Invicta/Frigro werd in een gelijkopgaande wedstrijd pas in de slotminuten de wedstrijd op slot gegooid door de Elkoërs en werd gewonnen met 21-25. De rest van het zaalseizoen bleek dat Invicta/Frigro zeker niet de minste ploeg uit de poule en de Elimmers waren dus gewaarschuwd voor de tweede ontmoeting. De belangen in deze wedstrijd waren groot, bij winst konden de Elkoërs zich met een iets ruimere voorsprong nestelen in de top-3, waar bij verlies de concurrentie de mogelijkheid had verder uit te lopen.

De eerste helft startte Elko voortvarend, er werden mooie aanvallen gespeeld en de spelers straalden vertrouwen uit waarmee ook de afronding prima op orde was. In het begin wisten de Kolummers nog aan te haken, maar al snel namen de Elkoërs een voorsprong die de gehele eerste helft niet weggegeven werd. Na een goed getimede time-out, 10 minuten voor rust, wist Elko enkele scores op rij te maken en hier hadden de gasten geen antwoord op. Ruststand in deze wedstrijd was 11-7.

In de rust was het trainer/coach Bert Snijder die zijn spelers aanspoorde niet te verslappen. Het eerste kwartier van de tweede helft blijkt vaak een belangrijke fase in de wedstrijd en Elko moest geconcentreerd blijven spelen om de voorsprong uit te bouwen en  zo de winst veilig te stellen.

In de tweede helft lukte dit allereerst prima. Waar in de verdediging in de eerste helft nog veel onnodige overtredingen gemaakt werden, werd er nu verzorgd gekorfbald en de voorsprong werd dan ook gestaag uitgebouwd tot 6 punten. Echter was het Invicta/Frigro die verdedigend steeds meer grip op Elkoërs kreeg en dit bemoeilijkte de mogelijkheden tot het uitspelen van een goede kans. Doordat de Elkoërs veel moeite hadden met vrijkomen waren ook de kansen die genomen werden een stuk minder fraai dan de eerste helft. Hierdoor leek Invicta/Frigro er weer in te geloven en ze scoorden en dan ook lustig op los. In de slotminuten werd het dan ook nog onnodig spannend en konden spelers en publiek opgelucht ademhalen toen de scheidsrechter affloot bij een stand van 18-17.

Een belangrijke winst, want later op de avond bleek dat de koploper punten gemorst had. Hiermee komt Elko op een gedeelde eerste plek met twee andere ploegen, waar de concurrentie pas op vier punten achterstand kan volgen. Volgende week mag de selectie afreizen naar rode lantaarndrager EKC2000 uit Emmen die dit zaalseizoen nog geen punten wist te pakken.