2 februari 2019 wedstrijdverslag Elko 1

Elko wint van Invicta/Frigro

Door: Peter Kroezen

Afgelopen zaterdag startte voor de selectie van Elko de tweede helft van het zaalseizoen en mocht er aangetreden worden tegen Invicta/Frigro uit Kollum. In een wedstrijd waarin Elko vrijwel het hele uur de bovenliggende partij was werd het in de laatste 10 minuten nog onnodig spannend, maar Elko wist de punten in eigen huis te houden door te winnen met 18-17.

 

                                                                                

In de eerste wedstrijd van het zaalseizoen tegen Invicta/Frigro werd in een gelijkopgaande wedstrijd pas in de slotminuten de wedstrijd op slot gegooid door de Elkoërs en werd gewonnen met 21-25. De rest van het zaalseizoen bleek dat Invicta/Frigro zeker niet de minste ploeg uit de poule en de Elimmers waren dus gewaarschuwd voor de tweede ontmoeting. De belangen in deze wedstrijd waren groot, bij winst konden de Elkoërs zich met een iets ruimere voorsprong nestelen in de top-3, waar bij verlies de concurrentie de mogelijkheid had verder uit te lopen.

 

De eerste helft startte Elko voortvarend, er werden mooie aanvallen gespeeld en de spelers straalden vertrouwen uit waarmee ook de afronding prima op orde was. In het begin wisten de Kolummers nog aan te haken, maar al snel namen de Elkoërs een voorsprong die de gehele eerste helft niet weggegeven werd. Na een goed getimede time-out, 10 minuten voor rust, wist Elko enkele scores op rij te maken en hier hadden de gasten geen antwoord op. Ruststand in deze wedstrijd was 11-7.

 

In de rust was het trainer/coach Bert Snijder die zijn spelers aanspoorde niet te verslappen. Het eerste kwartier van de tweede helft blijkt vaak een belangrijke fase in de wedstrijd en Elko moest geconcentreerd blijven spelen om de voorsprong uit te bouwen en  zo de winst veilig te stellen.

 

In de tweede helft lukte dit allereerst prima. Waar in de verdediging in de eerste helft nog veel onnodige overtredingen gemaakt werden, werd er nu verzorgd gekorfbald en de voorsprong werd dan ook gestaag uitgebouwd tot 6 punten. Echter was het Invicta/Frigro die verdedigend steeds meer grip op Elkoërs kreeg en dit bemoeilijkte de mogelijkheden tot het uitspelen van een goede kans. Doordat de Elkoërs veel moeite hadden met vrijkomen waren ook de kansen die genomen werden een stuk minder fraai dan de eerste helft. Hierdoor leek Invicta/Frigro er weer in te geloven en ze scoorden en dan ook lustig op los. In de slotminuten werd het dan ook nog onnodig spannend en konden spelers en publiek opgelucht ademhalen toen de scheidsrechter affloot bij een stand van 18-17.

 

Een belangrijke winst, want later op de avond bleek dat de koploper punten gemorst had. Hiermee komt Elko op een gedeelde eerste plek met twee andere ploegen, waar de concurrentie pas op vier punten achterstand kan volgen. Volgende week mag de selectie afreizen naar rode lantaarndrager EKC2000 uit Emmen die dit zaalseizoen nog geen punten wist te pakken.

 

  • Hierbij nodigt het bestuur u/jullie van harte uit om de ledenvergadering bij te wonen die wordt gehouden op maandag 28 oktober om 20.00 uur in het clubhuis.   Via mail hebben veel mensen de agenda voor deze avond ontvangen.   Heb je vooraf al tips of vragen laat het even weten via een mailtje aan bestuur@kvelko.nl. Ook als je de agenda niet hebt ontvangen en deze nog graag wil inzien.   Graag tot de 28e.   Met vriendelijke groet,   Het bestuur
  • Contact: bestuur@kvelko.nl Wedstrijdzaken / contactpersoon scheidsrechters: Geke Eppinga 06-53507518 Secretariaat: Gerda Jonkman 06-10469819
  • Elko verliest eerste veldwedstrijd van Regio ‘72 Door: Peter Kroezen   Onder een stralende zon en zomerse temperaturen was afgelopen zaterdag de nummer twee in het klassement, Regio ’72 uit Vaassen, de tegenstander van Elko. In de vorige ontmoeting lukte aan Regio zijde zo’n beetje alles en werd Elko van de mat geschoten met een eindstand van 28-15. Deze zaterdag zag de wedstrijd er heel anders uit; beide ploegen leken mede door de warmte niet lekker in het spel te komen en ontliepen elkaar de gehele wedstrijd niet veel. Mede door een vroege voorsprong van Regio liep Elko de hele wedstrijd achter de feiten aan en ondanks dat het vlak voor tijd nog op één punt verschil wist te komen was het ook nu Regio ’72 dat aan het langste eind trok bij een eindstand van 13-14.
  • Elko wint met overmacht van Sparta Door: Peter Kroezen   Afgelopen zaterdag speelde Elko thuis een belangrijk duel tegen directe concurrent om de titel Sparta uit Zevenhuizen. De vorige ontmoeting dit zaalseizoen werd er door Elko met 6 punten verschil verloren en Elko had dus wat recht te zetten. Na een bliksemstart waarin Elko meteen op ruime voorsprong kwam werd deze voorsprong de hele wedstrijd vastgehouden en werd er afgefloten bij een eindstand van 20-13.
  • Elko verslaat ook laagvlieger EKC 2000 EMMEN - Het vlaggenschip van Elko heeft haar sterke reeks een goed vervolg gegeven. In Emmen werd rode lantaarndrager EKC 2000 verslagen met 14-24. In het Drentse onderonsje werd er gerust bij 4-14. De thuisploeg, dat hard op zoek was naar een overwinning, kon ook het laatste half uur geen vuist maken. Elko controleerde de tweede helft en wist de marge zelfs nog te vergroten. EKC 2000 nam in de slotfase enkele scores voor haar rekening. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 14-24.
  • Elko wint van Invicta/Frigro Door: Peter Kroezen Afgelopen zaterdag startte voor de selectie van Elko de tweede helft van het zaalseizoen en mocht er aangetreden worden tegen Invicta/Frigro uit Kollum. In een wedstrijd waarin Elko vrijwel het hele uur de bovenliggende partij was werd het in de laatste 10 minuten nog onnodig spannend, maar Elko wist de punten in eigen huis te houden door te winnen met 18-17.
  • Elko in tweede helft langs Harkema   Elko heeft zich definitief in de bovenste regionen van het klassement genesteld. Nadat Pallas’08 verleden week werd verslagen na een ware thriller, werd ditmaal Harkema opzij gezet. Gemakkelijk ging dit echter niet voor de Elimmers. De formatie van trainer/coach Johan van Tilburg kende een lastige start in Friesland en moest bij rust genoegen nemen met een 12-10 tussenstand. Na rust werd Harkema over de knie gelegd doordat Elko verzorgder korfbalspel ging spelen in het laatste half uur. De kansen die hierdoor werden gecreëerd werden vakkundig afgerond waardoor de Elimse equipe zegevierde. Eindstand in dit duel was 19-22.
  • Elko in extremis langs Pallas’08   ELIM - Nadat Elko verleden week tegen de tweede nederlaag op rij aanliep, stond er afgelopen zaterdag een belangrijke clash op het programma tegen Pallas’08. De formatie uit Leeuwarden stond op dezelfde positie als de Elkoërs in het klassement. Voor Elko was het zaak om de aansluiting met de top 2 te hervinden. Pallas’08 had hetzelfde belang en in eerdere ontmoetingen tussen beide hoofdmachten is gebleken dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn.    
  • Elko verliest van Sparta Door: Peter Kroezen Na vier speelvrije weekenden was afgelopen zaterdag Sparta uit Zevenhuizen de tegenstander voor Elko. De vorige ontmoeting dateert van vorig zaalseizoen en ging met grote overmacht naar de Elimmers. Desalniettemin draait Sparta tot nu toe een prima zaalseizoen dus Elko was gewaarschuwd voor een lastige tegenstander. Na een gelijkopgaande eerste helft lukte het de Elkoërs de tweede helft niet om bij te blijven en wist Sparta uit te lopen naar een eindstand van 19-13.
  • Elko verliest in eigen huis van Oranje Zwart Door Michel Otten Het vlaggenschip van Elko mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen de hoofdmacht van Oranje Zwart, afkomstig uit Zwolle. De gasten liepen verleden week averij op door in eigen huis onderuit te gaan tegen Sparta (Ze). Elko wist daarentegen beide wedstrijden om te zetten in winst. Echter werd het derde competitieduel jammerlijk verloren. In sporthal de Brug werd het 16-22 nadat beide teams gingen rusten bij 11-15.

SponsorGoals