26 januari 2019 wedstrijdverslag Elko 1

Elko in tweede helft langs Harkema

Elko heeft zich definitief in de bovenste regionen van het klassement genesteld. Nadat Pallas’08 verleden week werd verslagen na een ware thriller, werd ditmaal Harkema opzij gezet.

Gemakkelijk ging dit echter niet voor de Elimmers. De formatie van trainer/coach Johan van Tilburg kende een lastige start in Friesland en moest bij rust genoegen nemen met een 12-10 tussenstand. Na rust werd Harkema over de knie gelegd doordat Elko verzorgder korfbalspel ging spelen in het laatste half uur. De kansen die hierdoor werden gecreëerd werden vakkundig afgerond waardoor de Elimse equipe zegevierde. Eindstand in dit duel was 19-22.

Elko kende een lastige start in Harkema omdat de thuisploeg met scherp schoot in het eerste kwartier. De Elimmers gaven ook te veel ruimte weg waar de Harekieten dankbaar gebruik van maakten. Via 3-1 werd het 6-3 gevolgd door een 9-6 tussenstand in het voordeel van de Friese formatie.

Elko speelde zich hierna beter in de wedstrijd en wist terug te komen tot 10-9. Het ging de wedstrijd beter lezen en wist de juiste spelers vaker in kansrijke positie te stellen. Na een time-out was de eindspurt in de eerste helft voor Harkema. Hierdoor zochten beide teams de kleedkamer op bij een 12-10 ruststand.

Na rust tekende Elko de 12-11 aan, gevolgd voor de 13-11 van de thuisploeg. Hierna kreeg Elko grip op de wedstrijd. Het maakte minder fouten in de verdediging en maakte de juiste keuzes op aanvallend gebied met als resultaat dat de Elkoërs langszij kwamen: 13-13.

De Elimse formatie zette haar sterke fase door en wist voor het eerst in de wedstrijd de leiding te nemen in sporthal de Fugelkamp. Hierna werd de voorsprong uitgebouwd naar 13-16. Harkema bracht het de spanning terug door het verschil terug te brengen tot twee scores.

Elko raakte niet in paniek en bracht de marge zelfs op vijf: 14-19. Harkema wist hierna nog eenmaal aan te haken door terug te komen tot 17-19. De voorsprong kwam echter geen moment in gevaar want binnen no-time werd de stand naar 18-22 getild. Harkema wist hier nog een score tegenover te zetten waardoor Elko een 19-22 overwinning boekte in Friesland.

Door de tweede zege op rij heeft Elko de aansluiting met de bovenste regionen van het klassement definitief hervonden. De Elimse equipe staat op dit moment op een gedeelte tweede plaats in poule 3B. Aankomende zaterdag neemt het vlaggenschip van Elko het op tegen Invicta 1. Een cruciaal duel voor de Elkoërs waarin een belangrijke slag kan worden geslagen om afstand te nemen van de concurrentie en zijn positie in de top kan verstevigen. Aanvang van dit duel is 17.00 uur in Sporthal de Brug te Elim.

• Elko besluit najaarscompetitie met nederlaag GRONINGEN – De hoofdmacht van Elko speelde afgelopen zaterdag haar laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie. De equipe van Johan van Tilburg mocht het opnemen tegen het Groningse ROG. Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar in Elim waar Elko liet zien de sterkste te zijn. In Groningen moest Elko afgelopen weekend de punten jammerlijk achterlaten doordat het er niet in slaagde het beste in zichzelf naar boven te halen. ROG speelde geen grootse wedstrijd maar wist wel dankbaar gebruik te maken van de slordigheden aan Elko-zijde. Dit resulteerde zich bij rust in een 10-8 tussenstand. In de tweede helft leek Elko aan te kunnen haken alleen het wist niet langszij te komen. In de slotfase bouwden de Groningers de score uit naar 20-15 wat de eindstand was in het laatste duel voordat er verkast wordt naar de zaal. Door Michel Otten