19 januari 2019 wedstrijdverslag Elko 1

Elko in extremis langs Pallas’08

ELIM - Nadat Elko verleden week tegen de tweede nederlaag op rij aanliep, stond er afgelopen zaterdag een belangrijke clash op het programma tegen Pallas’08. De formatie uit Leeuwarden stond op dezelfde positie als de Elkoërs in het klassement. Voor Elko was het zaak om de aansluiting met de top 2 te hervinden. Pallas’08 had hetzelfde belang en in eerdere ontmoetingen tussen beide hoofdmachten is gebleken dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn.

Dit was zaterdagmiddag opnieuw het geval in sporthal de Brug, waar het publiek een spannende wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Bij rust zocht Elko de kleedkamer op met een achterstand: 8-11. In het laatste half uur moest Elko in de achtervolging. Vijf minuten voor het einde van de speeltijd leek Elko opnieuw averij op te gaan lopen. Echter, werd de onvoorwaardelijke inzet In de laatste minuut beloond. Elko maakte haar comeback compleet doordat Hendri Kerssies de bevrijdende 23-22 binnenschoot en zich hiermee bekroonde tot matchwinner.

Trainer/coach Johan van Tilburg kon voor het eerst beschikken over een fitte basisacht met in de aanval: Hendri Kerssies, Michel Otten, Heidi Blokzijl en Alien Veld. Het eerste verdedigingsvak bestond uit Leroy Otten, Peter Kroezen, Margreet Koster en Nienke Veld.

Elko kende een voortvarende start doordat het de kansen beter wist te verzilveren dan de gasten. Een 3-1 voorsprong werd uitgebouwd naar een 6-3 voorsprong, hierna stagneerde het bij de Drentse formatie. Het zag Pallas’08 eenvoudig terug komen in de wedstrijd. Na 20 minuten was de wedstrijd weer in evenwicht en mochten de Elkoërs opnieuw beginnen. Nadat de time-out vlak voor rust werd benut om de puntjes op de i zetten, waren het de gasten die het sterkste waren in de laatste fase voor rust. Beide teams gingen rusten bij 8-11.

Na rust leek Pallas’08 de wedstrijd in het slot te gooien. De Leeuwarders vergrootten de marge naar vier doelpunten verschil. Via een afstandsschot werd het zelfs 9-14 voor de gasten, alleen Elko bleef zich inzetten voor een beter eindresultaat, ondanks dat het niet haar beste korfbalspel speelde. Elko knokte zich terug in de wedstrijd en wist de stand gelijk te trekken 18 minuten voor het einde: 16-16.

Binnen no-time was Pallas’08 bij de les en leek Elko alsnog over de knie te leggen toen het vier scores op rij produceerde: 16-20. Elko had ondertussen een vakwissel toegepast om de wedstrijd te doen kantelen. Dit had een positieve uitwerking, alleen drukte zich nog niet uit in de score. Acht minuten voor het einde keek Elko tegen een 18-21 achterstand aan.

Toch trok de equipe van trainer/coach Johan van Tilburg nog eenmaal ten strijde in de slotfase. Pallas’08 wist de wedstrijd niet in het slot te gooien en het harde werken aan Elimse-zijde werd beloond toen Leroy Otten de 22-22 binnenschoot en de wedstrijd nog 1,5 minuut speeltijd bedroeg. Hendri Kerssies onderstreepte zijn goede wedstrijd door de bevrijdende 23-22 van afstand aan te tekenen wat voor grote vreugde zorgde in sporthal de Brug.

De gasten, die op basis van het spelbeeld meer hadden verdiend, keerden puntloos terug richting Leeuwarden. Bij Elko was de opluchting groot want de overwinning betekende dat de aansluiting met de top 2 werd hervonden. Aankomende zaterdag gaat de selectie van Elko op bezoek bij Harkema. Elko 1 vangt aan om 18.50 uur