19 januari 2019 wedstrijdverslag Elko 1

Elko in extremis langs Pallas’08

 

ELIM - Nadat Elko verleden week tegen de tweede nederlaag op rij aanliep, stond er afgelopen zaterdag een belangrijke clash op het programma tegen Pallas’08. De formatie uit Leeuwarden stond op dezelfde positie als de Elkoërs in het klassement. Voor Elko was het zaak om de aansluiting met de top 2 te hervinden. Pallas’08 had hetzelfde belang en in eerdere ontmoetingen tussen beide hoofdmachten is gebleken dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn.

 

 

Dit was zaterdagmiddag opnieuw het geval in sporthal de Brug, waar het publiek een spannende wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Bij rust zocht Elko de kleedkamer op met een achterstand: 8-11. In het laatste half uur moest Elko in de achtervolging. Vijf minuten voor het einde van de speeltijd leek Elko opnieuw averij op te gaan lopen. Echter, werd de onvoorwaardelijke inzet In de laatste minuut beloond. Elko maakte haar comeback compleet doordat Hendri Kerssies de bevrijdende 23-22 binnenschoot en zich hiermee bekroonde tot matchwinner.

 

Trainer/coach Johan van Tilburg kon voor het eerst beschikken over een fitte basisacht met in de aanval: Hendri Kerssies, Michel Otten, Heidi Blokzijl en Alien Veld. Het eerste verdedigingsvak bestond uit Leroy Otten, Peter Kroezen, Margreet Koster en Nienke Veld.

 

Elko kende een voortvarende start doordat het de kansen beter wist te verzilveren dan de gasten. Een 3-1 voorsprong werd uitgebouwd naar een 6-3 voorsprong, hierna stagneerde het bij de Drentse formatie. Het zag Pallas’08 eenvoudig terug komen in de wedstrijd. Na 20 minuten was de wedstrijd weer in evenwicht en mochten de Elkoërs opnieuw beginnen. Nadat de time-out vlak voor rust werd benut om de puntjes op de i zetten, waren het de gasten die het sterkste waren in de laatste fase voor rust. Beide teams gingen rusten bij 8-11.

 

Na rust leek Pallas’08 de wedstrijd in het slot te gooien. De Leeuwarders vergrootten de marge naar vier doelpunten verschil. Via een afstandsschot werd het zelfs 9-14 voor de gasten, alleen Elko bleef zich inzetten voor een beter eindresultaat, ondanks dat het niet haar beste korfbalspel speelde. Elko knokte zich terug in de wedstrijd en wist de stand gelijk te trekken 18 minuten voor het einde: 16-16.

 

Binnen no-time was Pallas’08 bij de les en leek Elko alsnog over de knie te leggen toen het vier scores op rij produceerde: 16-20. Elko had ondertussen een vakwissel toegepast om de wedstrijd te doen kantelen. Dit had een positieve uitwerking, alleen drukte zich nog niet uit in de score. Acht minuten voor het einde keek Elko tegen een 18-21 achterstand aan.

 

Toch trok de equipe van trainer/coach Johan van Tilburg nog eenmaal ten strijde in de slotfase. Pallas’08 wist de wedstrijd niet in het slot te gooien en het harde werken aan Elimse-zijde werd beloond toen Leroy Otten de 22-22 binnenschoot en de wedstrijd nog 1,5 minuut speeltijd bedroeg. Hendri Kerssies onderstreepte zijn goede wedstrijd door de bevrijdende 23-22 van afstand aan te tekenen wat voor grote vreugde zorgde in sporthal de Brug.

 

De gasten, die op basis van het spelbeeld meer hadden verdiend, keerden puntloos terug richting Leeuwarden. Bij Elko was de opluchting groot want de overwinning betekende dat de aansluiting met de top 2 werd hervonden. Aankomende zaterdag gaat de selectie van Elko op bezoek bij Harkema. Elko 1 vangt aan om 18.50 uur

  • Hierbij nodigt het bestuur u/jullie van harte uit om de ledenvergadering bij te wonen die wordt gehouden op maandag 28 oktober om 20.00 uur in het clubhuis.   Via mail hebben veel mensen de agenda voor deze avond ontvangen.   Heb je vooraf al tips of vragen laat het even weten via een mailtje aan bestuur@kvelko.nl. Ook als je de agenda niet hebt ontvangen en deze nog graag wil inzien.   Graag tot de 28e.   Met vriendelijke groet,   Het bestuur
  • Contact: bestuur@kvelko.nl Wedstrijdzaken / contactpersoon scheidsrechters: Geke Eppinga 06-53507518 Secretariaat: Gerda Jonkman 06-10469819
  • Elko verliest eerste veldwedstrijd van Regio ‘72 Door: Peter Kroezen   Onder een stralende zon en zomerse temperaturen was afgelopen zaterdag de nummer twee in het klassement, Regio ’72 uit Vaassen, de tegenstander van Elko. In de vorige ontmoeting lukte aan Regio zijde zo’n beetje alles en werd Elko van de mat geschoten met een eindstand van 28-15. Deze zaterdag zag de wedstrijd er heel anders uit; beide ploegen leken mede door de warmte niet lekker in het spel te komen en ontliepen elkaar de gehele wedstrijd niet veel. Mede door een vroege voorsprong van Regio liep Elko de hele wedstrijd achter de feiten aan en ondanks dat het vlak voor tijd nog op één punt verschil wist te komen was het ook nu Regio ’72 dat aan het langste eind trok bij een eindstand van 13-14.
  • Elko wint met overmacht van Sparta Door: Peter Kroezen   Afgelopen zaterdag speelde Elko thuis een belangrijk duel tegen directe concurrent om de titel Sparta uit Zevenhuizen. De vorige ontmoeting dit zaalseizoen werd er door Elko met 6 punten verschil verloren en Elko had dus wat recht te zetten. Na een bliksemstart waarin Elko meteen op ruime voorsprong kwam werd deze voorsprong de hele wedstrijd vastgehouden en werd er afgefloten bij een eindstand van 20-13.
  • Elko verslaat ook laagvlieger EKC 2000 EMMEN - Het vlaggenschip van Elko heeft haar sterke reeks een goed vervolg gegeven. In Emmen werd rode lantaarndrager EKC 2000 verslagen met 14-24. In het Drentse onderonsje werd er gerust bij 4-14. De thuisploeg, dat hard op zoek was naar een overwinning, kon ook het laatste half uur geen vuist maken. Elko controleerde de tweede helft en wist de marge zelfs nog te vergroten. EKC 2000 nam in de slotfase enkele scores voor haar rekening. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 14-24.
  • Elko wint van Invicta/Frigro Door: Peter Kroezen Afgelopen zaterdag startte voor de selectie van Elko de tweede helft van het zaalseizoen en mocht er aangetreden worden tegen Invicta/Frigro uit Kollum. In een wedstrijd waarin Elko vrijwel het hele uur de bovenliggende partij was werd het in de laatste 10 minuten nog onnodig spannend, maar Elko wist de punten in eigen huis te houden door te winnen met 18-17.
  • Elko in tweede helft langs Harkema   Elko heeft zich definitief in de bovenste regionen van het klassement genesteld. Nadat Pallas’08 verleden week werd verslagen na een ware thriller, werd ditmaal Harkema opzij gezet. Gemakkelijk ging dit echter niet voor de Elimmers. De formatie van trainer/coach Johan van Tilburg kende een lastige start in Friesland en moest bij rust genoegen nemen met een 12-10 tussenstand. Na rust werd Harkema over de knie gelegd doordat Elko verzorgder korfbalspel ging spelen in het laatste half uur. De kansen die hierdoor werden gecreëerd werden vakkundig afgerond waardoor de Elimse equipe zegevierde. Eindstand in dit duel was 19-22.
  • Elko in extremis langs Pallas’08   ELIM - Nadat Elko verleden week tegen de tweede nederlaag op rij aanliep, stond er afgelopen zaterdag een belangrijke clash op het programma tegen Pallas’08. De formatie uit Leeuwarden stond op dezelfde positie als de Elkoërs in het klassement. Voor Elko was het zaak om de aansluiting met de top 2 te hervinden. Pallas’08 had hetzelfde belang en in eerdere ontmoetingen tussen beide hoofdmachten is gebleken dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn.    
  • Elko verliest van Sparta Door: Peter Kroezen Na vier speelvrije weekenden was afgelopen zaterdag Sparta uit Zevenhuizen de tegenstander voor Elko. De vorige ontmoeting dateert van vorig zaalseizoen en ging met grote overmacht naar de Elimmers. Desalniettemin draait Sparta tot nu toe een prima zaalseizoen dus Elko was gewaarschuwd voor een lastige tegenstander. Na een gelijkopgaande eerste helft lukte het de Elkoërs de tweede helft niet om bij te blijven en wist Sparta uit te lopen naar een eindstand van 19-13.
  • Elko verliest in eigen huis van Oranje Zwart Door Michel Otten Het vlaggenschip van Elko mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen de hoofdmacht van Oranje Zwart, afkomstig uit Zwolle. De gasten liepen verleden week averij op door in eigen huis onderuit te gaan tegen Sparta (Ze). Elko wist daarentegen beide wedstrijden om te zetten in winst. Echter werd het derde competitieduel jammerlijk verloren. In sporthal de Brug werd het 16-22 nadat beide teams gingen rusten bij 11-15.

SponsorGoals