12 januari 2019 wedstrijdverslag Elko 1

Elko verliest van Sparta

Na vier speelvrije weekenden was afgelopen zaterdag Sparta uit Zevenhuizen de tegenstander voor Elko. De vorige ontmoeting dateert van vorig zaalseizoen en ging met grote overmacht naar de Elimmers. Desalniettemin draait Sparta tot nu toe een prima zaalseizoen dus Elko was gewaarschuwd voor een lastige tegenstander. Na een gelijkopgaande eerste helft lukte het de Elkoërs de tweede helft niet om bij te blijven en wist Sparta uit te lopen naar een eindstand van 19-13.

Elko startte deze week door blesssure- en ziekteleed in wederom een nieuwe basisopstelling. Het eerste kwartier van de wedstrijd had Elko moeite met het doorbreken van het verdedigende werk van de Spartanen, het gespeelde spel had niet het gewenste effect en Sparta wist een gaatje te slaan van drie scores. Het tweede kwartier van de eerste helft werd er uit een ander vaatje getapt en kon Elko middels zuivere schoten en goede aanvallen terugkomen en zelfs een voorsprong pakken. Toch bleef Sparta aanklampen en werd er gerust met een stand van 10-9.

In de rust kon trainer/coach Johan van Tilburg zijn ploeg voorzien van de nodige informatie met als doel de tweede helft naar zich toe te trekken en deze wedstrijd met twee punten richting Elim af te reizen.

De tweede helft bleek echter dat de theorie uit de rust niet omgezet kon worden in de praktijk in het veld. Elko had moeite de korf te vinden, Sparta wist het Elko verdedigend erg lastig te maken en Sparta kreeg als collectief het vertrouwen dat Elko in deze vorm hier te verslaan was. Elko creëerde wel kansen, maar vergat zichzelf te belonen met een score waardoor Sparta steeds verder uitliep van de Elkoërs. Met het laatste fluitsignaal dat steeds dichter naderde probeerde Elko nog aan te haken door opportunistisch de korf te vinden, maar ook hiermee konden de Elkoërs het verschil niet maken. Na een gelijkopgaande eerste helft kwam Sparta in het laatste kwartier niet meer in de problemen en wist hun winstreeks voort te zetten bij een stand van 19-13 waarmee ze momenteel een gedeelde eerste plaats bezetten.

Kortom een matige wedstrijd van de ploeg uit Elim die het zichzelf hiermee in deze poule onnodig erg lastig maakt. Twee verliespartijen op rij, waar de ploeg vooral lijkt te verliezen van zichzelf. Met een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer 1 en 2 staat Elko nu op een gedeelde derde plaats met vier punten achterstand op de concurrentie. De komende weken zal er alles aan gedaan moeten worden om weer ritme in de ploeg te krijgen om aan te blijven haken bij de top van deze klasse om nog uitzicht te houden op promotie naar de tweede klasse.