1 december 2018 wedstrijdverslag Elko 1

Elko wint met ruime cijfers van EKC2000

Door: Peter Kroezen

Afgelopen zaterdag mocht Elko in thuisbasis sporthal de Brug aantreden tegen oude bekende EKC2000 uit Emmen. De vorige ontmoeting was vorig veldseizoen in de strijd voor promotie naar de tweede klasse. Elko wist in die wedstrijd ruim te overklassen, maar wist dat EKC2000 momenteel een vrij nieuwe teamsamenstelling heeft dus de ploeg moest zeker vooraf niet onderschat worden. Toch wist Elko ook tegen dit EKC2000 het klasseverschil duidelijk te maken. Er werd dan ook gewonnen met een ruime uitslag van 32-15.

 

Na de winst van vorige week tegen Invicta was Elko er op gebrand om deze goede start van het zaalseizoen vervolg te geven in de wedstrijd tegen EKC2000. EKC2000 was vorige week vrij en had dus nog geen zaalwedstrijd gespeeld, het was dan ook onduidelijk hoe EKC2000 zich dit zaalseizoen zou laten zien. Met dit in het achterhoofd en met de waarschuwing dat onderschatting de wedstrijd nog wel eens heel lastig zou kunnen maken werd vol vertrouwen gestart aan de wedstrijd.

 

Elko begon scherp en liet vanaf de eerste minuut van de wedstrijd zien dat er voor EKC2000 niets te halen was deze zaterdag. Er werd verzorgd spel laten zien met fraaie acties en kansen en er werd goed verdedigd. Binnen korte tijd stond er een verschil van enkele punten op het scorebord en het was overduidelijk dat Elko in deze vorm dat niet weg ging geven. Er werd na een vermakelijke eerste helft gerust met een stand van 15-6.


In de rust benadrukte trainer/coach Johan van Tilburg dat het belangrijk was niet te verslappen. Zeker met een stand van bijna 10 scores verschil is het soms moeilijk om in hetzelfde spel door te spelen en geconcentreerd te blijven. De boodschap was dan ook duidelijk, de eerste 10 minuten vol aan de bak om te zorgen dat EKC2000 niet nog hoop op een stunt zou krijgen.

 

De boodschap van de trainer werd zeker de eerste 10 minuten van de tweede helft scherp opgevolgd. Het dynamische en snelle spel van de eerste helft werd ook nu weer gespeeld en ondanks de eenzijdige wedstrijd verslapten de Elkoërs niet en  was er voor het publiek genoeg fraais te zien deze zaterdag. De tweede helft werd het spel fysieker en werden er meer vrije ballen en strafworpen gegeven aan beide ploegen, waardoor EKC2000 de mogelijkheid had om uit dode spelmomenten toch nog wat scores mee te pakken. Ook met dit fysieke spel ging de ploeg uit Elim volwassen om en met een ruime overwinning in het vooruitzicht werd er vrijuit gekorfbald. Na een uur spelen floot scheidsrechter Hummel af bij een stand van 32-16.

 

Een mooie opsteker voor de Elkoërs die hiermee nog ongeslagen zijn dit zaalseizoen, iets wat na twee speelweekenden slechts nog één andere ploeg voor elkaar wist te krijgen. Volgende week wacht Oranje-Zwart uit Zwolle in wederom een thuiswedstrijd. Een tegenstander die waarschijnlijk niet zo makkelijk als EKC2000 over de knie gelegd zal worden en een wedstrijd waarin Elko zeker het vertoonde spel van afgelopen zaterdag vervolg zal gaan geven. De wedstrijd zal om 17:00 uur gespeeld worden in sporthal de Brug in Elim.

  • Elko verliest van Sparta Door: Peter Kroezen Na vier speelvrije weekenden was afgelopen zaterdag Sparta uit Zevenhuizen de tegenstander voor Elko. De vorige ontmoeting dateert van vorig zaalseizoen en ging met grote overmacht naar de Elimmers. Desalniettemin draait Sparta tot nu toe een prima zaalseizoen dus Elko was gewaarschuwd voor een lastige tegenstander. Na een gelijkopgaande eerste helft lukte het de Elkoërs de tweede helft niet om bij te blijven en wist Sparta uit te lopen naar een eindstand van 19-13.
  • Elko verliest in eigen huis van Oranje Zwart Door Michel Otten Het vlaggenschip van Elko mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen de hoofdmacht van Oranje Zwart, afkomstig uit Zwolle. De gasten liepen verleden week averij op door in eigen huis onderuit te gaan tegen Sparta (Ze). Elko wist daarentegen beide wedstrijden om te zetten in winst. Echter werd het derde competitieduel jammerlijk verloren. In sporthal de Brug werd het 16-22 nadat beide teams gingen rusten bij 11-15.
  • Elko wint met ruime cijfers van EKC2000 Door: Peter Kroezen Afgelopen zaterdag mocht Elko in thuisbasis sporthal de Brug aantreden tegen oude bekende EKC2000 uit Emmen. De vorige ontmoeting was vorig veldseizoen in de strijd voor promotie naar de tweede klasse. Elko wist in die wedstrijd ruim te overklassen, maar wist dat EKC2000 momenteel een vrij nieuwe teamsamenstelling heeft dus de ploeg moest zeker vooraf niet onderschat worden. Toch wist Elko ook tegen dit EKC2000 het klasseverschil duidelijk te maken. Er werd dan ook gewonnen met een ruime uitslag van 32-15.
  • Elko zegeviert in Kollum  KOLLUM – Het vlaggenschip van Elko is afgelopen zaterdag de zaalcompetitie gestart met een maximaal resultaat. In Kollum werd de hoofdmacht van Invicta met 21-25 verslagen. Beide teams vermaakten het publiek in een spektakelstuk welke garant stond voor veel spanning en strijdlust. Nadat het rustsignaal had geklonken was de wedstrijd in evenwicht: 13-13. In de tweede helft slaagde Elko erin verdedigend de zaken op orde te hebben waardoor er aanvallend ruimte ontstond om toe te slaan. Dit gebeurde ook in het laatste kwartier met als gevolg dat Elko als winnaar van het veld stapte: 21-25. Een collectieve teamprestatie die behaald werd op basis van vechtlust en vertrouwen in het speelplan. Door Michel Otten
  • Elko besluit najaarscompetitie met nederlaag GRONINGEN – De hoofdmacht van Elko speelde afgelopen zaterdag haar laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie. De equipe van Johan van Tilburg mocht het opnemen tegen het Groningse ROG. Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar in Elim waar Elko liet zien de sterkste te zijn. In Groningen moest Elko afgelopen weekend de punten jammerlijk achterlaten doordat het er niet in slaagde het beste in zichzelf naar boven te halen. ROG speelde geen grootse wedstrijd maar wist wel dankbaar gebruik te maken van de slordigheden aan Elko-zijde. Dit resulteerde zich bij rust in een 10-8 tussenstand. In de tweede helft leek Elko aan te kunnen haken alleen het wist niet langszij te komen. In de slotfase bouwden de Groningers de score uit naar 20-15 wat de eindstand was in het laatste duel voordat er verkast wordt naar de zaal. Door Michel Otten
  • Elko verliest van koploper Parabool Door: Peter Kroezen Op het sportpark in Elim mocht Elko afgelopen zaterdag aantreden tegen koploper Parabool uit Groningen. Na een interessante eerste helft, waar Elko het Parabool nog erg lastig wist te maken, kregen de gasten de tweede helft meer grip krijgen op de wedstrijd en lieten zien over een goed schot te bezitten. Er werd afgefloten bij een eindstand van 18-28.
  • Vanwege nieuwe Europese regelgeving (AVG) die dit jaar is in gegaan, heeft het bestuur een privacystatement opgesteld. Deze is via de onderstaande link te lezen. Privacy Statement K.V.Elko          
  • Contact: bestuurelko@ziggo.nl Algemene bestuurszaken / informatie: Claudia Snijder 06-50596593 Wedstrijdzaken / contactpersoon scheidsrechters: Heidi Blokzijl 06-25285905
  • Elko pakt belangrijke punten tegen TOPDoor: Peter Kroezen Onder een mooie herfstzon mocht de selectie van Elko afreizen naar Vroomshoop om daar aan te treden tegen hekkensluiter TOP. In een vermakelijk duel waarin er voor beide ploegen kansen genoeg lagen wist Elko de eerste helft de overhand niet af te dwingen. Toch bleek Elko over voldoende kwaliteit te beschikken om na een slotoffensief in de tweede helft de winst veilig te stellen bij een stand van 19-23.
  • Elko ongelukkig onderuit in Enschede ENSCHEDE – De hoofdmacht van Elko reisde afgelopen zaterdag richting Enschede om aan te treden tegen DOS-WK. Beide ploegen kenden elkaar vanuit eerdere ontmoetingen in de 3e klasse. Elko stond op vier punten voorafgaand aan dit duel. Het vlaggenschip van DOS-WK had één punt minder. Onder zonovergoten weersomstandigheden kon het publiek een boeiende strijd aanschouwen die de gehele wedstrijd spannend bleef. De hoofdmachten gaven elkaar weinig toe. Er werd gerust bij een 12-10 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg. In de laatste minuut moest Elko onnodig buigen voor DOS-WK na een sterke tweede helft gespeeld te hebben. Eindstand in dit merkwaardige duel was 25-24. Door Michel Otten