24 november 2018 wedstrijdverslag Elko 1

Elko zegeviert in Kollum

KOLLUM – Het vlaggenschip van Elko is afgelopen zaterdag de zaalcompetitie gestart met een maximaal resultaat. In Kollum werd de hoofdmacht van Invicta met 21-25 verslagen. Beide teams vermaakten het publiek in een spektakelstuk welke garant stond voor veel spanning en strijdlust. Nadat het rustsignaal had geklonken was de wedstrijd in evenwicht: 13-13. In de tweede helft slaagde Elko erin verdedigend de zaken op orde te hebben waardoor er aanvallend ruimte ontstond om toe te slaan. Dit gebeurde ook in het laatste kwartier met als gevolg dat Elko als winnaar van het veld stapte: 21-25. Een collectieve teamprestatie die behaald werd op basis van vechtlust en vertrouwen in het speelplan.

Door Michel Otten

De beginfase van het duel was voor de thuisploeg. Invicta speelde met opportunisme en flair wat succes had. In no-time had de ploeg uit Kollum een 4-1 voorsprong te pakken. Nadat de stormachtige beginfase was gaan liggen nam Elko het initiatief waardoor de wedstrijd weer in evenwicht kwam. Mede door enkele tactische wissels van trainer/coach Johan van Tilburg had Invicta moeite om aanvallend door te zetten. Dit kwam met name tot uiting in het tweede bedrijf van de wedstrijd. Elko en Invicta gingen namelijk rusten met een 13-13 gelijke stand.

De Friese formatie zorgde in de tweede helft ook voor het eerste verschil in de score door een voorsprong van twee doelpunten te nemen. Elko antwoordde vakkundig door de stand weer gelijk te trekken. In het laatste half uur merkten zowel spelers als publiek dat de wedstrijd beide kanten op kon gaan. Hierdoor werd er maximale inspanning geleverd en vroeg Invicta een time-out aan om de laatste puntjes op de i te zetten.

Bij 17-17 ontstond de beslissende fase voor beide hoofdmachten. De Elkoërs hadden verdedigend meer grip op de Kollummers waardoor er gelegenheid was om aanvallend de wedstrijd over te nemen. Dit gebeurde ook door twee rake treffers: 17-19. Hierna slaagde Elko erin om de voorsprong niet meer uit handen te geven. De ploeg speelde vrijuit en toonde zich de terechte winnaar door in de slotfase de marge te vergroten. Eindstand in dit duel was 21-25. Een overwinning met een gouden randje voor de Elimse equipe. Een wedstrijd die kenmerken had van een ware thriller met veel strijd. Elko toonde zich hierin weerbaar waardoor de wedstrijd winnend werd afgesloten.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie gepland om 17.00 uur in sporthal de Brug. Tegenstander is provinciegenoot EKC 2000 uit Emmen. Alle support is van harte welkom!