27 oktober 2018 wedstrijdverslag Elko 1

Elko besluit najaarscompetitie met nederlaag

GRONINGEN – De hoofdmacht van Elko speelde afgelopen zaterdag haar laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie. De equipe van Johan van Tilburg mocht het opnemen tegen het Groningse ROG. Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar in Elim waar Elko liet zien de sterkste te zijn. In Groningen moest Elko afgelopen weekend de punten jammerlijk achterlaten doordat het er niet in slaagde het beste in zichzelf naar boven te halen. ROG speelde geen grootse wedstrijd maar wist wel dankbaar gebruik te maken van de slordigheden aan Elko-zijde. Dit resulteerde zich bij rust in een 10-8 tussenstand. In de tweede helft leek Elko aan te kunnen haken alleen het wist niet langszij te komen. In de slotfase bouwden de Groningers de score uit naar 20-15 wat de eindstand was in het laatste duel voordat er verkast wordt naar de zaal.

Door Michel Otten

Elko begon met dezelfde acht namen als verleden week tegen de Parabool alleen er werd een vakwissel doorgevoerd voor het duel met ROG. Hendri Kerssies, Michel Otten, Heidi Blokzijl en Margreet Koster vormden het eerste aanvalsvak. In de verdediging werd gestart met Peter Kroezen, Leroy Otten, Alien Veld en Nienke Veld.

Onder koude weersomstandigheden werd om 15.30 uur het startsignaal gegeven door scheidsrechter Dalmolen. Elko wist een 1-2 voorsprong te nemen alleen zag ROG langszij komen. Hierna namen de Groningers het initiatief over en wisten dit de gehele eerste helft ook niet weg te geven. Voornamelijk slordigheden in de verdediging zorgden er voor dat ROG tamelijk eenvoudig op voorsprong bleef. Daarnaast was Elko niet altijd even gelukkig in de aanvalsopzet en afronding waardoor scores uitbleven. Beide teams zochten de kleedkamer op bij 10-8.

Na rust probeerde Elko zich beter in de wedstrijd te spelen met wisselend succes. De start van de tweede helft was van beide kanten stroef. Hierna speelden de Elkoërs één van de betere fases van de wedstrijd. Aanvallend begon het scherper af te ronden en verdedigend was er meer controle dan in het eerste half uur. Elko wist echter niet dichterbij te komen dan één punt verschil in de score. ROG wist tweemaal de marge te vergroten naar twee doelpunten verschil. In de resterende speeltijd slaagde Elko er niet in om nog aanspraak te maken op enig resultaat. Eindstand in dit duel was 20-15.

Elko staat na acht speelronden op de 6e plaats in poule 2B. Wanneer Elko deze plek weet te behouden in het voorjaar mag het volgend seizoen ook aantreden in de 2e klasse op het veld. Eerst wordt er verkast naar de zaal waar promotie naar de 2e klasse het doel is. Alle support is van harte welkom bij thuis- en uitwedstrijden. Aanvang van de thuiswedstrijden is 17.00 uur.