20 oktober 2018 wedstrijdverslag Elko 1

Elko verliest van koploper Parabool

Door: Peter Kroezen

Op het sportpark in Elim mocht Elko afgelopen zaterdag aantreden tegen koploper Parabool uit Groningen. Na een interessante eerste helft, waar Elko het Parabool nog erg lastig wist te maken, kregen de gasten de tweede helft meer grip krijgen op de wedstrijd en lieten zien over een goed schot te bezitten. Er werd afgefloten bij een eindstand van 18-28.

 

 

Elko wist voorafgaand aan deze wedstrijd al dat het een wedstrijd zou zijn waarin alles op alles gezet zou moeten worden om aanspraak te maken op de winst. De gasten uit Groningen hadden dit veldseizoen nog geen punt verspeelt, maar doordat er enkele keren slechts minimaal gewonnen was door Parabool hadden de Elkoërs vertrouwen in een stunt tegen de koploper. Parabool begon scherp aan de wedstrijd, goede aanvallen werden opgezet en er werden in de afronding weinig fouten gemaakt. Elko wist in de beginfase van de wedstrijd zich te herpakken en aan te haken met de scores. Helaas was er aan de verdedigende zijde van Elko te weinig scherpte, waardoor foutjes ontstonden die genadeloos afgestraft werden. Elko ging na een kwartier in de eerste helft scherper verdedigen waardoor een fase ontstond waarbij Parabool maar erg moeilijk de korf wist te vinden. Helaas wist de thuisploeg daar te weinig gebruik van te maken en op een cruciaal moment in de wedstrijd hadden de Groningers net iets meer scherpte in de afronding. Hierdoor werd door Parabool een gat geslagen en werd er gerust met een ruststand van 8-12.

 

In de rust werd uitgesproken dat er nog steeds kansen waren om langszij te komen als er beter met de kansen omgegaan werd. Het zoeken naar de schotpogingen zorgde ervoor dat er te snel geschoten werd en dit resulteerde veelal in balverlies. Het was dus zaak de tweede helft de kans uit te stellen tot iedereen in stelling gebracht was om zo de juiste kansen te nemen.

 

In de eerste tien minuten van de tweede helft leek het erop dat de Elkoërs het de gasten nog erg lastig zouden maken. Nog steeds had Parabool veel moeite met het vinden van de korf en er werden verdedigend door Elko minder fouten gemaakt. Toch was het de Parabool die uiteindelijk meer grip op de wedstrijd kreeg doordat in beide vakken de schutters hun taak begonnen te vervullen. Dat de Parabool meer grip op de wedstrijd kreeg was terug te zien in het vertrouwen van beide ploegen. Parabool ging spelen alsof het vleugels had gekregen en aan Elko zijde vielen de kansen vaak net niet, waardoor bij vlagen bij de Elkoërs de moed in de schoenen zonk. Parabool scoorde er vooral van afstand lustig op los en wist zo binnen no time een mooie score op het bord te zetten. Gezien het spelbeeld tot aan het laatste kwartier toch enigszins een geflatteerde uitslag, waar de Elkoërs zichzelf vooral in deze fase van de wedstrijd te kort hebben gedaan. In een sportieve en vermakelijke wedstrijd om naar te kijken floot de goed leidende scheidsrechter Salomons af voor een terechte overwinning van de gasten bij een stand van 18-28.

 

Volgende week speelt Elko de laatste wedstrijd van dit eerste deel van de veldcompetitie tegen ROG uit Groningen. ROG werd eerder dit seizoen geklopt en Elko zou zichzelf een goede dienst bewijzen als ook volgende week gewonnen wordt. Mocht dit lukken dan zal er een mooi gat geslagen worden met de ploegen die momenteel in de degradatiezone staan.

  • Contact: bestuur@kvelko.nl Wedstrijdzaken / contactpersoon scheidsrechters: Geke Eppinga 06-53507518 Secretariaat: Gerda Jonkman 06-10469819
  • Elko verliest eerste veldwedstrijd van Regio ‘72 Door: Peter Kroezen   Onder een stralende zon en zomerse temperaturen was afgelopen zaterdag de nummer twee in het klassement, Regio ’72 uit Vaassen, de tegenstander van Elko. In de vorige ontmoeting lukte aan Regio zijde zo’n beetje alles en werd Elko van de mat geschoten met een eindstand van 28-15. Deze zaterdag zag de wedstrijd er heel anders uit; beide ploegen leken mede door de warmte niet lekker in het spel te komen en ontliepen elkaar de gehele wedstrijd niet veel. Mede door een vroege voorsprong van Regio liep Elko de hele wedstrijd achter de feiten aan en ondanks dat het vlak voor tijd nog op één punt verschil wist te komen was het ook nu Regio ’72 dat aan het langste eind trok bij een eindstand van 13-14.
  • Elko wint met overmacht van Sparta Door: Peter Kroezen   Afgelopen zaterdag speelde Elko thuis een belangrijk duel tegen directe concurrent om de titel Sparta uit Zevenhuizen. De vorige ontmoeting dit zaalseizoen werd er door Elko met 6 punten verschil verloren en Elko had dus wat recht te zetten. Na een bliksemstart waarin Elko meteen op ruime voorsprong kwam werd deze voorsprong de hele wedstrijd vastgehouden en werd er afgefloten bij een eindstand van 20-13.
  • Elko verslaat ook laagvlieger EKC 2000 EMMEN - Het vlaggenschip van Elko heeft haar sterke reeks een goed vervolg gegeven. In Emmen werd rode lantaarndrager EKC 2000 verslagen met 14-24. In het Drentse onderonsje werd er gerust bij 4-14. De thuisploeg, dat hard op zoek was naar een overwinning, kon ook het laatste half uur geen vuist maken. Elko controleerde de tweede helft en wist de marge zelfs nog te vergroten. EKC 2000 nam in de slotfase enkele scores voor haar rekening. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 14-24.
  • Elko wint van Invicta/Frigro Door: Peter Kroezen Afgelopen zaterdag startte voor de selectie van Elko de tweede helft van het zaalseizoen en mocht er aangetreden worden tegen Invicta/Frigro uit Kollum. In een wedstrijd waarin Elko vrijwel het hele uur de bovenliggende partij was werd het in de laatste 10 minuten nog onnodig spannend, maar Elko wist de punten in eigen huis te houden door te winnen met 18-17.
  • Elko in tweede helft langs Harkema   Elko heeft zich definitief in de bovenste regionen van het klassement genesteld. Nadat Pallas’08 verleden week werd verslagen na een ware thriller, werd ditmaal Harkema opzij gezet. Gemakkelijk ging dit echter niet voor de Elimmers. De formatie van trainer/coach Johan van Tilburg kende een lastige start in Friesland en moest bij rust genoegen nemen met een 12-10 tussenstand. Na rust werd Harkema over de knie gelegd doordat Elko verzorgder korfbalspel ging spelen in het laatste half uur. De kansen die hierdoor werden gecreëerd werden vakkundig afgerond waardoor de Elimse equipe zegevierde. Eindstand in dit duel was 19-22.
  • Elko in extremis langs Pallas’08   ELIM - Nadat Elko verleden week tegen de tweede nederlaag op rij aanliep, stond er afgelopen zaterdag een belangrijke clash op het programma tegen Pallas’08. De formatie uit Leeuwarden stond op dezelfde positie als de Elkoërs in het klassement. Voor Elko was het zaak om de aansluiting met de top 2 te hervinden. Pallas’08 had hetzelfde belang en in eerdere ontmoetingen tussen beide hoofdmachten is gebleken dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn.    
  • Elko verliest van Sparta Door: Peter Kroezen Na vier speelvrije weekenden was afgelopen zaterdag Sparta uit Zevenhuizen de tegenstander voor Elko. De vorige ontmoeting dateert van vorig zaalseizoen en ging met grote overmacht naar de Elimmers. Desalniettemin draait Sparta tot nu toe een prima zaalseizoen dus Elko was gewaarschuwd voor een lastige tegenstander. Na een gelijkopgaande eerste helft lukte het de Elkoërs de tweede helft niet om bij te blijven en wist Sparta uit te lopen naar een eindstand van 19-13.
  • Elko verliest in eigen huis van Oranje Zwart Door Michel Otten Het vlaggenschip van Elko mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen de hoofdmacht van Oranje Zwart, afkomstig uit Zwolle. De gasten liepen verleden week averij op door in eigen huis onderuit te gaan tegen Sparta (Ze). Elko wist daarentegen beide wedstrijden om te zetten in winst. Echter werd het derde competitieduel jammerlijk verloren. In sporthal de Brug werd het 16-22 nadat beide teams gingen rusten bij 11-15.
  • Elko wint met ruime cijfers van EKC2000 Door: Peter Kroezen Afgelopen zaterdag mocht Elko in thuisbasis sporthal de Brug aantreden tegen oude bekende EKC2000 uit Emmen. De vorige ontmoeting was vorig veldseizoen in de strijd voor promotie naar de tweede klasse. Elko wist in die wedstrijd ruim te overklassen, maar wist dat EKC2000 momenteel een vrij nieuwe teamsamenstelling heeft dus de ploeg moest zeker vooraf niet onderschat worden. Toch wist Elko ook tegen dit EKC2000 het klasseverschil duidelijk te maken. Er werd dan ook gewonnen met een ruime uitslag van 32-15.