20 oktober 2018 wedstrijdverslag Elko 1

Elko verliest van koploper Parabool

Door: Peter Kroezen

Op het sportpark in Elim mocht Elko afgelopen zaterdag aantreden tegen koploper Parabool uit Groningen. Na een interessante eerste helft, waar Elko het Parabool nog erg lastig wist te maken, kregen de gasten de tweede helft meer grip krijgen op de wedstrijd en lieten zien over een goed schot te bezitten. Er werd afgefloten bij een eindstand van 18-28.

 

 

Elko wist voorafgaand aan deze wedstrijd al dat het een wedstrijd zou zijn waarin alles op alles gezet zou moeten worden om aanspraak te maken op de winst. De gasten uit Groningen hadden dit veldseizoen nog geen punt verspeelt, maar doordat er enkele keren slechts minimaal gewonnen was door Parabool hadden de Elkoërs vertrouwen in een stunt tegen de koploper. Parabool begon scherp aan de wedstrijd, goede aanvallen werden opgezet en er werden in de afronding weinig fouten gemaakt. Elko wist in de beginfase van de wedstrijd zich te herpakken en aan te haken met de scores. Helaas was er aan de verdedigende zijde van Elko te weinig scherpte, waardoor foutjes ontstonden die genadeloos afgestraft werden. Elko ging na een kwartier in de eerste helft scherper verdedigen waardoor een fase ontstond waarbij Parabool maar erg moeilijk de korf wist te vinden. Helaas wist de thuisploeg daar te weinig gebruik van te maken en op een cruciaal moment in de wedstrijd hadden de Groningers net iets meer scherpte in de afronding. Hierdoor werd door Parabool een gat geslagen en werd er gerust met een ruststand van 8-12.

 

In de rust werd uitgesproken dat er nog steeds kansen waren om langszij te komen als er beter met de kansen omgegaan werd. Het zoeken naar de schotpogingen zorgde ervoor dat er te snel geschoten werd en dit resulteerde veelal in balverlies. Het was dus zaak de tweede helft de kans uit te stellen tot iedereen in stelling gebracht was om zo de juiste kansen te nemen.

 

In de eerste tien minuten van de tweede helft leek het erop dat de Elkoërs het de gasten nog erg lastig zouden maken. Nog steeds had Parabool veel moeite met het vinden van de korf en er werden verdedigend door Elko minder fouten gemaakt. Toch was het de Parabool die uiteindelijk meer grip op de wedstrijd kreeg doordat in beide vakken de schutters hun taak begonnen te vervullen. Dat de Parabool meer grip op de wedstrijd kreeg was terug te zien in het vertrouwen van beide ploegen. Parabool ging spelen alsof het vleugels had gekregen en aan Elko zijde vielen de kansen vaak net niet, waardoor bij vlagen bij de Elkoërs de moed in de schoenen zonk. Parabool scoorde er vooral van afstand lustig op los en wist zo binnen no time een mooie score op het bord te zetten. Gezien het spelbeeld tot aan het laatste kwartier toch enigszins een geflatteerde uitslag, waar de Elkoërs zichzelf vooral in deze fase van de wedstrijd te kort hebben gedaan. In een sportieve en vermakelijke wedstrijd om naar te kijken floot de goed leidende scheidsrechter Salomons af voor een terechte overwinning van de gasten bij een stand van 18-28.

 

Volgende week speelt Elko de laatste wedstrijd van dit eerste deel van de veldcompetitie tegen ROG uit Groningen. ROG werd eerder dit seizoen geklopt en Elko zou zichzelf een goede dienst bewijzen als ook volgende week gewonnen wordt. Mocht dit lukken dan zal er een mooi gat geslagen worden met de ploegen die momenteel in de degradatiezone staan.

  • Elko verliest van Sparta Door: Peter Kroezen Na vier speelvrije weekenden was afgelopen zaterdag Sparta uit Zevenhuizen de tegenstander voor Elko. De vorige ontmoeting dateert van vorig zaalseizoen en ging met grote overmacht naar de Elimmers. Desalniettemin draait Sparta tot nu toe een prima zaalseizoen dus Elko was gewaarschuwd voor een lastige tegenstander. Na een gelijkopgaande eerste helft lukte het de Elkoërs de tweede helft niet om bij te blijven en wist Sparta uit te lopen naar een eindstand van 19-13.
  • Elko verliest in eigen huis van Oranje Zwart Door Michel Otten Het vlaggenschip van Elko mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen de hoofdmacht van Oranje Zwart, afkomstig uit Zwolle. De gasten liepen verleden week averij op door in eigen huis onderuit te gaan tegen Sparta (Ze). Elko wist daarentegen beide wedstrijden om te zetten in winst. Echter werd het derde competitieduel jammerlijk verloren. In sporthal de Brug werd het 16-22 nadat beide teams gingen rusten bij 11-15.
  • Elko wint met ruime cijfers van EKC2000 Door: Peter Kroezen Afgelopen zaterdag mocht Elko in thuisbasis sporthal de Brug aantreden tegen oude bekende EKC2000 uit Emmen. De vorige ontmoeting was vorig veldseizoen in de strijd voor promotie naar de tweede klasse. Elko wist in die wedstrijd ruim te overklassen, maar wist dat EKC2000 momenteel een vrij nieuwe teamsamenstelling heeft dus de ploeg moest zeker vooraf niet onderschat worden. Toch wist Elko ook tegen dit EKC2000 het klasseverschil duidelijk te maken. Er werd dan ook gewonnen met een ruime uitslag van 32-15.
  • Elko zegeviert in Kollum  KOLLUM – Het vlaggenschip van Elko is afgelopen zaterdag de zaalcompetitie gestart met een maximaal resultaat. In Kollum werd de hoofdmacht van Invicta met 21-25 verslagen. Beide teams vermaakten het publiek in een spektakelstuk welke garant stond voor veel spanning en strijdlust. Nadat het rustsignaal had geklonken was de wedstrijd in evenwicht: 13-13. In de tweede helft slaagde Elko erin verdedigend de zaken op orde te hebben waardoor er aanvallend ruimte ontstond om toe te slaan. Dit gebeurde ook in het laatste kwartier met als gevolg dat Elko als winnaar van het veld stapte: 21-25. Een collectieve teamprestatie die behaald werd op basis van vechtlust en vertrouwen in het speelplan. Door Michel Otten
  • Elko besluit najaarscompetitie met nederlaag GRONINGEN – De hoofdmacht van Elko speelde afgelopen zaterdag haar laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie. De equipe van Johan van Tilburg mocht het opnemen tegen het Groningse ROG. Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar in Elim waar Elko liet zien de sterkste te zijn. In Groningen moest Elko afgelopen weekend de punten jammerlijk achterlaten doordat het er niet in slaagde het beste in zichzelf naar boven te halen. ROG speelde geen grootse wedstrijd maar wist wel dankbaar gebruik te maken van de slordigheden aan Elko-zijde. Dit resulteerde zich bij rust in een 10-8 tussenstand. In de tweede helft leek Elko aan te kunnen haken alleen het wist niet langszij te komen. In de slotfase bouwden de Groningers de score uit naar 20-15 wat de eindstand was in het laatste duel voordat er verkast wordt naar de zaal. Door Michel Otten
  • Elko verliest van koploper Parabool Door: Peter Kroezen Op het sportpark in Elim mocht Elko afgelopen zaterdag aantreden tegen koploper Parabool uit Groningen. Na een interessante eerste helft, waar Elko het Parabool nog erg lastig wist te maken, kregen de gasten de tweede helft meer grip krijgen op de wedstrijd en lieten zien over een goed schot te bezitten. Er werd afgefloten bij een eindstand van 18-28.
  • Vanwege nieuwe Europese regelgeving (AVG) die dit jaar is in gegaan, heeft het bestuur een privacystatement opgesteld. Deze is via de onderstaande link te lezen. Privacy Statement K.V.Elko          
  • Contact: bestuurelko@ziggo.nl Algemene bestuurszaken / informatie: Claudia Snijder 06-50596593 Wedstrijdzaken / contactpersoon scheidsrechters: Heidi Blokzijl 06-25285905
  • Elko pakt belangrijke punten tegen TOPDoor: Peter Kroezen Onder een mooie herfstzon mocht de selectie van Elko afreizen naar Vroomshoop om daar aan te treden tegen hekkensluiter TOP. In een vermakelijk duel waarin er voor beide ploegen kansen genoeg lagen wist Elko de eerste helft de overhand niet af te dwingen. Toch bleek Elko over voldoende kwaliteit te beschikken om na een slotoffensief in de tweede helft de winst veilig te stellen bij een stand van 19-23.
  • Elko ongelukkig onderuit in Enschede ENSCHEDE – De hoofdmacht van Elko reisde afgelopen zaterdag richting Enschede om aan te treden tegen DOS-WK. Beide ploegen kenden elkaar vanuit eerdere ontmoetingen in de 3e klasse. Elko stond op vier punten voorafgaand aan dit duel. Het vlaggenschip van DOS-WK had één punt minder. Onder zonovergoten weersomstandigheden kon het publiek een boeiende strijd aanschouwen die de gehele wedstrijd spannend bleef. De hoofdmachten gaven elkaar weinig toe. Er werd gerust bij een 12-10 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg. In de laatste minuut moest Elko onnodig buigen voor DOS-WK na een sterke tweede helft gespeeld te hebben. Eindstand in dit merkwaardige duel was 25-24. Door Michel Otten