13 oktober 2018 wedstrijdverslag Elko 1

Elko pakt belangrijke punten tegen TOP

Onder een mooie herfstzon mocht de selectie van Elko afreizen naar Vroomshoop om daar aan te treden tegen hekkensluiter TOP. In een vermakelijk duel waarin er voor beide ploegen kansen genoeg lagen wist Elko de eerste helft de overhand niet af te dwingen. Toch bleek Elko over voldoende kwaliteit te beschikken om na een slotoffensief in de tweede helft de winst veilig te stellen bij een stand van 19-23.

Na vorige week in een heel verdienstelijke wedstrijd in de laatste minuten toch enigszins bestolen te zijn van de punten waren de Elkoërs gebrand op winst in deze wedstrijd. TOP wist dit seizoen nog geen punten te pakken en dat maakt dit voor de Elkoërs een tegenstander om aan het eind van het seizoen onder zich te hebben. Bij winst konden de Elkoërs weer aansluiting vinden met de top van deze poule waar bij verlies de ploeg uit Elim net boven de degradatiezone zou komen.

Elko startte de wedstrijd goed en gretig en dat was te zien in een strak opgezette aanval die resulteerde in een strafworp die de Elkoërs op 0-1 zette. Toch liet de ploeg uit Vroomshoop zien dat ook zij gebrand waren op winst. Ondanks dat er door Elko goed gespeeld werd wisten de spelers van TOP gebruik te maken van de foutjes die er verdedigend door Elko gemaakt werden. Dit resulteerde in een scoreverloop waarbij beide ploegen over en weer wisten te scoren. Tot vlak voor rust wist geen van beide ploegen meer dan 1 punt uit te lopen op de tegenstander. Vlak voor rust wist TOP uit twee zuivere afstandschoten tweemaal te scoren wat er voor zorgde dat er voor het eerst deze wedstrijd een verschil van twee op het scorebord te vinden was. Er werd gerust met een stand van 13-11.

In de rust werden door spelers en coach de puntjes op de i gezet. De spelers werden herinnerd aan de taak die ze vooraf gesteld was en er werd uitgesproken dat het belangrijk was om het eigen spel te blijven spelen en de randzaken te laten voor wat ze waren.

Na rust wist Elko zich goed te herpakken, vrijwel alle kansen waren voor de Elkoërs en TOP had hier pas na vijf scores van Elko een antwoord op. Toch toonde TOP veerkracht na de goede reeks van Elko. De doelpuntenmachine van Elko stokte enigszins op 19 scores en TOP wist hierdoor aan te sluiten bij een stand van 19-19. Na twee belangrijke treffers aan Elko zijde wist het eerste aanvalsvak heel gecontroleerde aanvallen op te zetten. Zo wist dit vak enkele minuten lang aan te vallen zonder de bal te verspelen en ook wist het de ploeg te belonen met een score aan het eind van deze aanvalreeks. Dit gooide de wedstrijd op slot en Elko wist zichzelf nog eenmaal te belonen door de korf te doorboren en de eindstand van 19-23 op het scorebord te noteren.

Een belangrijke winst, aangezien Elko hiermee weer naar boven kan kijken. Elko staat na deze winst op een vierde plek in het klassement en het vertoonde spel biedt kansen voor het verdere verloop van de competitie. Volgende week zal Elko thuis aantreden tegen de Parabool, de ploeg uit Groningen die momenteel de eerste plek in het klassement bezet. Parabool heeft dit seizoen nog geen punten gemorst en alles zal moeten kloppen bij de Elkoërs om volgende week de winst naar zich toe te trekken.

• Elko besluit najaarscompetitie met nederlaag GRONINGEN – De hoofdmacht van Elko speelde afgelopen zaterdag haar laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie. De equipe van Johan van Tilburg mocht het opnemen tegen het Groningse ROG. Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar in Elim waar Elko liet zien de sterkste te zijn. In Groningen moest Elko afgelopen weekend de punten jammerlijk achterlaten doordat het er niet in slaagde het beste in zichzelf naar boven te halen. ROG speelde geen grootse wedstrijd maar wist wel dankbaar gebruik te maken van de slordigheden aan Elko-zijde. Dit resulteerde zich bij rust in een 10-8 tussenstand. In de tweede helft leek Elko aan te kunnen haken alleen het wist niet langszij te komen. In de slotfase bouwden de Groningers de score uit naar 20-15 wat de eindstand was in het laatste duel voordat er verkast wordt naar de zaal. Door Michel Otten