13 oktober 2018 wedstrijdverslag Elko 1

Elko pakt belangrijke punten tegen TOP
Door: Peter Kroezen

Onder een mooie herfstzon mocht de selectie van Elko afreizen naar Vroomshoop om daar aan te treden tegen hekkensluiter TOP. In een vermakelijk duel waarin er voor beide ploegen kansen genoeg lagen wist Elko de eerste helft de overhand niet af te dwingen. Toch bleek Elko over voldoende kwaliteit te beschikken om na een slotoffensief in de tweede helft de winst veilig te stellen bij een stand van 19-23.

 

Na vorige week in een heel verdienstelijke wedstrijd in de laatste minuten toch enigszins bestolen te zijn van de punten waren de Elkoërs gebrand op winst in deze wedstrijd. TOP wist dit seizoen nog geen punten te pakken en dat maakt dit voor de Elkoërs een tegenstander om aan het eind van het seizoen onder zich te hebben. Bij winst konden de Elkoërs weer aansluiting vinden met de top van deze poule waar bij verlies de ploeg uit Elim net boven de degradatiezone zou komen.

Elko startte de wedstrijd goed en gretig en dat was te zien in een strak opgezette aanval die resulteerde in een strafworp die de Elkoërs op 0-1 zette. Toch liet de ploeg uit Vroomshoop zien dat ook zij gebrand waren op winst. Ondanks dat er door Elko goed gespeeld werd wisten de spelers van TOP gebruik te maken van de foutjes die er verdedigend door Elko gemaakt werden. Dit resulteerde in een scoreverloop waarbij beide ploegen over en weer wisten te scoren. Tot vlak voor rust wist geen van beide ploegen meer dan 1 punt uit te lopen op de tegenstander. Vlak voor rust wist TOP uit twee zuivere afstandschoten tweemaal te scoren wat er voor zorgde dat er voor het eerst deze wedstrijd een verschil van twee op het scorebord te vinden was. Er werd gerust met een stand van 13-11.

In de rust werden door spelers en coach de puntjes op de i gezet. De spelers werden herinnerd aan de taak die ze vooraf gesteld was en er werd uitgesproken dat het belangrijk was om het eigen spel te blijven spelen en de randzaken te laten voor wat ze waren.

Na rust wist Elko zich goed te herpakken, vrijwel alle kansen waren voor de Elkoërs en TOP had hier pas na vijf scores van Elko een antwoord op. Toch toonde TOP veerkracht na de goede reeks van Elko. De doelpuntenmachine van Elko stokte enigszins op 19 scores en TOP wist hierdoor aan te sluiten bij een stand van 19-19. Na twee belangrijke treffers aan Elko zijde wist het eerste aanvalsvak heel gecontroleerde aanvallen op te zetten. Zo wist dit vak enkele minuten lang aan te vallen zonder de bal te verspelen en ook wist het de ploeg te belonen met een score aan het eind van deze aanvalreeks. Dit gooide de wedstrijd op slot en Elko wist zichzelf nog eenmaal te belonen door de korf te doorboren en de eindstand van 19-23 op het scorebord te noteren.

 

Een belangrijke winst, aangezien Elko hiermee weer naar boven kan kijken. Elko staat na deze winst op een vierde plek in het klassement en het vertoonde spel biedt kansen voor het verdere verloop van de competitie. Volgende week zal Elko thuis aantreden tegen de Parabool, de ploeg uit Groningen die momenteel de eerste plek in het klassement bezet. Parabool heeft dit seizoen nog geen punten gemorst en alles zal moeten kloppen bij de Elkoërs om volgende week de winst naar zich toe te trekken.

  • Elko verliest eerste veldwedstrijd van Regio ‘72 Door: Peter Kroezen   Onder een stralende zon en zomerse temperaturen was afgelopen zaterdag de nummer twee in het klassement, Regio ’72 uit Vaassen, de tegenstander van Elko. In de vorige ontmoeting lukte aan Regio zijde zo’n beetje alles en werd Elko van de mat geschoten met een eindstand van 28-15. Deze zaterdag zag de wedstrijd er heel anders uit; beide ploegen leken mede door de warmte niet lekker in het spel te komen en ontliepen elkaar de gehele wedstrijd niet veel. Mede door een vroege voorsprong van Regio liep Elko de hele wedstrijd achter de feiten aan en ondanks dat het vlak voor tijd nog op één punt verschil wist te komen was het ook nu Regio ’72 dat aan het langste eind trok bij een eindstand van 13-14.
  • Elko wint met overmacht van Sparta Door: Peter Kroezen   Afgelopen zaterdag speelde Elko thuis een belangrijk duel tegen directe concurrent om de titel Sparta uit Zevenhuizen. De vorige ontmoeting dit zaalseizoen werd er door Elko met 6 punten verschil verloren en Elko had dus wat recht te zetten. Na een bliksemstart waarin Elko meteen op ruime voorsprong kwam werd deze voorsprong de hele wedstrijd vastgehouden en werd er afgefloten bij een eindstand van 20-13.
  • Elko verslaat ook laagvlieger EKC 2000 EMMEN - Het vlaggenschip van Elko heeft haar sterke reeks een goed vervolg gegeven. In Emmen werd rode lantaarndrager EKC 2000 verslagen met 14-24. In het Drentse onderonsje werd er gerust bij 4-14. De thuisploeg, dat hard op zoek was naar een overwinning, kon ook het laatste half uur geen vuist maken. Elko controleerde de tweede helft en wist de marge zelfs nog te vergroten. EKC 2000 nam in de slotfase enkele scores voor haar rekening. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 14-24.
  • Elko wint van Invicta/Frigro Door: Peter Kroezen Afgelopen zaterdag startte voor de selectie van Elko de tweede helft van het zaalseizoen en mocht er aangetreden worden tegen Invicta/Frigro uit Kollum. In een wedstrijd waarin Elko vrijwel het hele uur de bovenliggende partij was werd het in de laatste 10 minuten nog onnodig spannend, maar Elko wist de punten in eigen huis te houden door te winnen met 18-17.
  • Elko in tweede helft langs Harkema   Elko heeft zich definitief in de bovenste regionen van het klassement genesteld. Nadat Pallas’08 verleden week werd verslagen na een ware thriller, werd ditmaal Harkema opzij gezet. Gemakkelijk ging dit echter niet voor de Elimmers. De formatie van trainer/coach Johan van Tilburg kende een lastige start in Friesland en moest bij rust genoegen nemen met een 12-10 tussenstand. Na rust werd Harkema over de knie gelegd doordat Elko verzorgder korfbalspel ging spelen in het laatste half uur. De kansen die hierdoor werden gecreëerd werden vakkundig afgerond waardoor de Elimse equipe zegevierde. Eindstand in dit duel was 19-22.
  • Elko in extremis langs Pallas’08   ELIM - Nadat Elko verleden week tegen de tweede nederlaag op rij aanliep, stond er afgelopen zaterdag een belangrijke clash op het programma tegen Pallas’08. De formatie uit Leeuwarden stond op dezelfde positie als de Elkoërs in het klassement. Voor Elko was het zaak om de aansluiting met de top 2 te hervinden. Pallas’08 had hetzelfde belang en in eerdere ontmoetingen tussen beide hoofdmachten is gebleken dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn.    
  • Elko verliest van Sparta Door: Peter Kroezen Na vier speelvrije weekenden was afgelopen zaterdag Sparta uit Zevenhuizen de tegenstander voor Elko. De vorige ontmoeting dateert van vorig zaalseizoen en ging met grote overmacht naar de Elimmers. Desalniettemin draait Sparta tot nu toe een prima zaalseizoen dus Elko was gewaarschuwd voor een lastige tegenstander. Na een gelijkopgaande eerste helft lukte het de Elkoërs de tweede helft niet om bij te blijven en wist Sparta uit te lopen naar een eindstand van 19-13.
  • Elko verliest in eigen huis van Oranje Zwart Door Michel Otten Het vlaggenschip van Elko mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen de hoofdmacht van Oranje Zwart, afkomstig uit Zwolle. De gasten liepen verleden week averij op door in eigen huis onderuit te gaan tegen Sparta (Ze). Elko wist daarentegen beide wedstrijden om te zetten in winst. Echter werd het derde competitieduel jammerlijk verloren. In sporthal de Brug werd het 16-22 nadat beide teams gingen rusten bij 11-15.
  • Elko wint met ruime cijfers van EKC2000 Door: Peter Kroezen Afgelopen zaterdag mocht Elko in thuisbasis sporthal de Brug aantreden tegen oude bekende EKC2000 uit Emmen. De vorige ontmoeting was vorig veldseizoen in de strijd voor promotie naar de tweede klasse. Elko wist in die wedstrijd ruim te overklassen, maar wist dat EKC2000 momenteel een vrij nieuwe teamsamenstelling heeft dus de ploeg moest zeker vooraf niet onderschat worden. Toch wist Elko ook tegen dit EKC2000 het klasseverschil duidelijk te maken. Er werd dan ook gewonnen met een ruime uitslag van 32-15.
  • Elko zegeviert in Kollum  KOLLUM – Het vlaggenschip van Elko is afgelopen zaterdag de zaalcompetitie gestart met een maximaal resultaat. In Kollum werd de hoofdmacht van Invicta met 21-25 verslagen. Beide teams vermaakten het publiek in een spektakelstuk welke garant stond voor veel spanning en strijdlust. Nadat het rustsignaal had geklonken was de wedstrijd in evenwicht: 13-13. In de tweede helft slaagde Elko erin verdedigend de zaken op orde te hebben waardoor er aanvallend ruimte ontstond om toe te slaan. Dit gebeurde ook in het laatste kwartier met als gevolg dat Elko als winnaar van het veld stapte: 21-25. Een collectieve teamprestatie die behaald werd op basis van vechtlust en vertrouwen in het speelplan. Door Michel Otten