13 oktober 2018 wedstrijdverslag Elko 1

Elko pakt belangrijke punten tegen TOP
Door: Peter Kroezen

Onder een mooie herfstzon mocht de selectie van Elko afreizen naar Vroomshoop om daar aan te treden tegen hekkensluiter TOP. In een vermakelijk duel waarin er voor beide ploegen kansen genoeg lagen wist Elko de eerste helft de overhand niet af te dwingen. Toch bleek Elko over voldoende kwaliteit te beschikken om na een slotoffensief in de tweede helft de winst veilig te stellen bij een stand van 19-23.

 

Na vorige week in een heel verdienstelijke wedstrijd in de laatste minuten toch enigszins bestolen te zijn van de punten waren de Elkoërs gebrand op winst in deze wedstrijd. TOP wist dit seizoen nog geen punten te pakken en dat maakt dit voor de Elkoërs een tegenstander om aan het eind van het seizoen onder zich te hebben. Bij winst konden de Elkoërs weer aansluiting vinden met de top van deze poule waar bij verlies de ploeg uit Elim net boven de degradatiezone zou komen.

Elko startte de wedstrijd goed en gretig en dat was te zien in een strak opgezette aanval die resulteerde in een strafworp die de Elkoërs op 0-1 zette. Toch liet de ploeg uit Vroomshoop zien dat ook zij gebrand waren op winst. Ondanks dat er door Elko goed gespeeld werd wisten de spelers van TOP gebruik te maken van de foutjes die er verdedigend door Elko gemaakt werden. Dit resulteerde in een scoreverloop waarbij beide ploegen over en weer wisten te scoren. Tot vlak voor rust wist geen van beide ploegen meer dan 1 punt uit te lopen op de tegenstander. Vlak voor rust wist TOP uit twee zuivere afstandschoten tweemaal te scoren wat er voor zorgde dat er voor het eerst deze wedstrijd een verschil van twee op het scorebord te vinden was. Er werd gerust met een stand van 13-11.

In de rust werden door spelers en coach de puntjes op de i gezet. De spelers werden herinnerd aan de taak die ze vooraf gesteld was en er werd uitgesproken dat het belangrijk was om het eigen spel te blijven spelen en de randzaken te laten voor wat ze waren.

Na rust wist Elko zich goed te herpakken, vrijwel alle kansen waren voor de Elkoërs en TOP had hier pas na vijf scores van Elko een antwoord op. Toch toonde TOP veerkracht na de goede reeks van Elko. De doelpuntenmachine van Elko stokte enigszins op 19 scores en TOP wist hierdoor aan te sluiten bij een stand van 19-19. Na twee belangrijke treffers aan Elko zijde wist het eerste aanvalsvak heel gecontroleerde aanvallen op te zetten. Zo wist dit vak enkele minuten lang aan te vallen zonder de bal te verspelen en ook wist het de ploeg te belonen met een score aan het eind van deze aanvalreeks. Dit gooide de wedstrijd op slot en Elko wist zichzelf nog eenmaal te belonen door de korf te doorboren en de eindstand van 19-23 op het scorebord te noteren.

 

Een belangrijke winst, aangezien Elko hiermee weer naar boven kan kijken. Elko staat na deze winst op een vierde plek in het klassement en het vertoonde spel biedt kansen voor het verdere verloop van de competitie. Volgende week zal Elko thuis aantreden tegen de Parabool, de ploeg uit Groningen die momenteel de eerste plek in het klassement bezet. Parabool heeft dit seizoen nog geen punten gemorst en alles zal moeten kloppen bij de Elkoërs om volgende week de winst naar zich toe te trekken.

  • Elko verliest in eigen huis van Oranje Zwart Door Michel Otten Het vlaggenschip van Elko mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen de hoofdmacht van Oranje Zwart, afkomstig uit Zwolle. De gasten liepen verleden week averij op door in eigen huis onderuit te gaan tegen Sparta (Ze). Elko wist daarentegen beide wedstrijden om te zetten in winst. Echter werd het derde competitieduel jammerlijk verloren. In sporthal de Brug werd het 16-22 nadat beide teams gingen rusten bij 11-15.
  • Elko wint met ruime cijfers van EKC2000 Door: Peter Kroezen Afgelopen zaterdag mocht Elko in thuisbasis sporthal de Brug aantreden tegen oude bekende EKC2000 uit Emmen. De vorige ontmoeting was vorig veldseizoen in de strijd voor promotie naar de tweede klasse. Elko wist in die wedstrijd ruim te overklassen, maar wist dat EKC2000 momenteel een vrij nieuwe teamsamenstelling heeft dus de ploeg moest zeker vooraf niet onderschat worden. Toch wist Elko ook tegen dit EKC2000 het klasseverschil duidelijk te maken. Er werd dan ook gewonnen met een ruime uitslag van 32-15.
  • Elko zegeviert in Kollum  KOLLUM – Het vlaggenschip van Elko is afgelopen zaterdag de zaalcompetitie gestart met een maximaal resultaat. In Kollum werd de hoofdmacht van Invicta met 21-25 verslagen. Beide teams vermaakten het publiek in een spektakelstuk welke garant stond voor veel spanning en strijdlust. Nadat het rustsignaal had geklonken was de wedstrijd in evenwicht: 13-13. In de tweede helft slaagde Elko erin verdedigend de zaken op orde te hebben waardoor er aanvallend ruimte ontstond om toe te slaan. Dit gebeurde ook in het laatste kwartier met als gevolg dat Elko als winnaar van het veld stapte: 21-25. Een collectieve teamprestatie die behaald werd op basis van vechtlust en vertrouwen in het speelplan. Door Michel Otten
  • Elko besluit najaarscompetitie met nederlaag GRONINGEN – De hoofdmacht van Elko speelde afgelopen zaterdag haar laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie. De equipe van Johan van Tilburg mocht het opnemen tegen het Groningse ROG. Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar in Elim waar Elko liet zien de sterkste te zijn. In Groningen moest Elko afgelopen weekend de punten jammerlijk achterlaten doordat het er niet in slaagde het beste in zichzelf naar boven te halen. ROG speelde geen grootse wedstrijd maar wist wel dankbaar gebruik te maken van de slordigheden aan Elko-zijde. Dit resulteerde zich bij rust in een 10-8 tussenstand. In de tweede helft leek Elko aan te kunnen haken alleen het wist niet langszij te komen. In de slotfase bouwden de Groningers de score uit naar 20-15 wat de eindstand was in het laatste duel voordat er verkast wordt naar de zaal. Door Michel Otten
  • Elko verliest van koploper Parabool Door: Peter Kroezen Op het sportpark in Elim mocht Elko afgelopen zaterdag aantreden tegen koploper Parabool uit Groningen. Na een interessante eerste helft, waar Elko het Parabool nog erg lastig wist te maken, kregen de gasten de tweede helft meer grip krijgen op de wedstrijd en lieten zien over een goed schot te bezitten. Er werd afgefloten bij een eindstand van 18-28.
  • Vanwege nieuwe Europese regelgeving (AVG) die dit jaar is in gegaan, heeft het bestuur een privacystatement opgesteld. Deze is via de onderstaande link te lezen. Privacy Statement K.V.Elko          
  • Contact: bestuurelko@ziggo.nl Algemene bestuurszaken / informatie: Claudia Snijder 06-50596593 Wedstrijdzaken / contactpersoon scheidsrechters: Heidi Blokzijl 06-25285905
  • Elko pakt belangrijke punten tegen TOPDoor: Peter Kroezen Onder een mooie herfstzon mocht de selectie van Elko afreizen naar Vroomshoop om daar aan te treden tegen hekkensluiter TOP. In een vermakelijk duel waarin er voor beide ploegen kansen genoeg lagen wist Elko de eerste helft de overhand niet af te dwingen. Toch bleek Elko over voldoende kwaliteit te beschikken om na een slotoffensief in de tweede helft de winst veilig te stellen bij een stand van 19-23.
  • Elko ongelukkig onderuit in Enschede ENSCHEDE – De hoofdmacht van Elko reisde afgelopen zaterdag richting Enschede om aan te treden tegen DOS-WK. Beide ploegen kenden elkaar vanuit eerdere ontmoetingen in de 3e klasse. Elko stond op vier punten voorafgaand aan dit duel. Het vlaggenschip van DOS-WK had één punt minder. Onder zonovergoten weersomstandigheden kon het publiek een boeiende strijd aanschouwen die de gehele wedstrijd spannend bleef. De hoofdmachten gaven elkaar weinig toe. Er werd gerust bij een 12-10 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg. In de laatste minuut moest Elko onnodig buigen voor DOS-WK na een sterke tweede helft gespeeld te hebben. Eindstand in dit merkwaardige duel was 25-24. Door Michel Otten
  • Wedstrijdverslag Elko 2 – HHV 2. Afgelopen zaterdag was kreeg zowel het 1e team van Elko als het 2e team HHV uit Hollandscheveld op bezoek. De wedstrijd van Elko 2 werd om 17:00 uur gespeeld en werd geleid door scheidsrechter Michel Otten. Bij Elko begonnen in de aanval: Johan, Jeroen, Sharon & Fabiënne en in de verdediging: Kars, Stefan, Birgit & Mila. Voor aanvang van de wedstrijd waren de teamorders voor Elko 2 duidelijk, het eigen spel gaan spelen en kansen creëren. Het team wist dat er van deze tegenstander gewonnen kon worden en dat zij dit zelf in de hand hadden.