6 oktober 2018 wedstrijdverslag Elko 1

Elko ongelukkig onderuit in Enschede

ENSCHEDE – De hoofdmacht van Elko reisde afgelopen zaterdag richting Enschede om aan te treden tegen DOS-WK. Beide ploegen kenden elkaar vanuit eerdere ontmoetingen in de 3e klasse. Elko stond op vier punten voorafgaand aan dit duel. Het vlaggenschip van DOS-WK had één punt minder. Onder zonovergoten weersomstandigheden kon het publiek een boeiende strijd aanschouwen die de gehele wedstrijd spannend bleef. De hoofdmachten gaven elkaar weinig toe. Er werd gerust bij een 12-10 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg. In de laatste minuut moest Elko onnodig buigen voor DOS-WK na een sterke tweede helft gespeeld te hebben. Eindstand in dit merkwaardige duel was 25-24.

Door Michel Otten

De Elimse equipe startte met Hendri Kerssies, Michel Otten, Heidi Blokzijl en Birgit Strijker in het aanvalsvak. De verdediging werd gevormd door Leroy Otten, Peter Kroezen, Alien Veld en Nienke Veld.

De openingsfase was een prooi voor de thuisploeg. De korf werd eenvoudig gevonden waardoor de Enschedese formatie een gaatje van twee doelpunten verschil kon slaan. DOS-WK zocht voornamelijk de tweede kans na het schot, wat succes opleverde. Na een time-out aan Elko-zijde zocht de formatie van Johan van Tilburg de aansluiting in het duel. Hierin slaagden de Elimmers toen er bij 3-4 de gelijkmaker werd aangetekend. De Elkoërs speelden met meer vrijheid en overtuiging in vergelijking met voorgaande week. Ondanks het vertoonde spel werd er gerust met een 12-10 achterstand.

Na rust kwam Elko gretig uit de kleedkamer waardoor de achterstand binnen no-time werd weggewerkt. Vanaf 12-12 kreeg het publiek de meest boeiende fase van het duel te zien. Twee teams die op een faire manier streden voor de overwinning en makkelijk scores produceerden. De strijdlust die de gehele wedstrijd aanwezig was bij de Elimse formatie werd beloond bij 15-15. Vanuit hier wist Elko namelijk voor het eerst op voorsprong te komen in de wedstrijd. DOS-WK kon blijven aanhaken en nam bij 18-18 de leiding over. Hetzelfde deden de Elkoërs bij 23-23. Helaas zag Elko de voorsprong van 23-24 als sneeuw voor de zon verdwijnen in de laatste minuut. Scheidsrechter van Opstal, die zijn handen vol had in dit duel floot af bij 25-24.

Een nederlaag met voldoende aanknopingspunten voor de hoofdmacht van Elko. Aanstaande zaterdag reist de selectie van Elko richting Vroomshoop. Elko 1 treedt aan tegen rodelantaarndrager TOP (V) 1 om 15:30 uur.