6 oktober 2018 wedstrijdverslag Elko 1

Elko ongelukkig onderuit in Enschede

ENSCHEDE – De hoofdmacht van Elko reisde afgelopen zaterdag richting Enschede om aan te treden tegen DOS-WK. Beide ploegen kenden elkaar vanuit eerdere ontmoetingen in de 3e klasse. Elko stond op vier punten voorafgaand aan dit duel. Het vlaggenschip van DOS-WK had één punt minder. Onder zonovergoten weersomstandigheden kon het publiek een boeiende strijd aanschouwen die de gehele wedstrijd spannend bleef. De hoofdmachten gaven elkaar weinig toe. Er werd gerust bij een 12-10 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg. In de laatste minuut moest Elko onnodig buigen voor DOS-WK na een sterke tweede helft gespeeld te hebben. Eindstand in dit merkwaardige duel was 25-24.

Door Michel Otten

 

De Elimse equipe startte met Hendri Kerssies, Michel Otten, Heidi Blokzijl en Birgit Strijker in het aanvalsvak. De verdediging werd gevormd door Leroy Otten, Peter Kroezen, Alien Veld en Nienke Veld.

De openingsfase was een prooi voor de thuisploeg. De korf werd eenvoudig gevonden waardoor de Enschedese formatie een gaatje van twee doelpunten verschil kon slaan. DOS-WK zocht voornamelijk de tweede kans na het schot, wat succes opleverde. Na een time-out aan Elko-zijde zocht de formatie van Johan van Tilburg de aansluiting in het duel. Hierin slaagden de Elimmers toen er bij 3-4 de gelijkmaker werd aangetekend. De Elkoërs speelden met meer vrijheid en overtuiging in vergelijking met voorgaande week. Ondanks het vertoonde spel werd er gerust met een 12-10 achterstand.  

Na rust kwam Elko gretig uit de kleedkamer waardoor de achterstand binnen no-time werd weggewerkt. Vanaf 12-12 kreeg het publiek de meest boeiende fase van het duel te zien. Twee teams die op een faire manier streden voor de overwinning en makkelijk scores produceerden. De strijdlust die de gehele wedstrijd aanwezig was bij de Elimse formatie werd beloond bij 15-15. Vanuit hier wist Elko namelijk voor het eerst op voorsprong te komen in de wedstrijd. DOS-WK kon blijven aanhaken en nam bij 18-18 de leiding over. Hetzelfde deden de Elkoërs bij 23-23. Helaas zag Elko de voorsprong van 23-24 als sneeuw voor de zon verdwijnen in de laatste minuut. Scheidsrechter van Opstal, die zijn handen vol had in dit duel floot af bij 25-24.

Een nederlaag met voldoende aanknopingspunten voor de hoofdmacht van Elko. Aanstaande zaterdag reist de selectie van Elko richting Vroomshoop. Elko 1 treedt aan tegen rodelantaarndrager TOP (V) 1 om 15:30 uur.

  • Elko verliest in eigen huis van Oranje Zwart Door Michel Otten Het vlaggenschip van Elko mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen de hoofdmacht van Oranje Zwart, afkomstig uit Zwolle. De gasten liepen verleden week averij op door in eigen huis onderuit te gaan tegen Sparta (Ze). Elko wist daarentegen beide wedstrijden om te zetten in winst. Echter werd het derde competitieduel jammerlijk verloren. In sporthal de Brug werd het 16-22 nadat beide teams gingen rusten bij 11-15.
  • Elko wint met ruime cijfers van EKC2000 Door: Peter Kroezen Afgelopen zaterdag mocht Elko in thuisbasis sporthal de Brug aantreden tegen oude bekende EKC2000 uit Emmen. De vorige ontmoeting was vorig veldseizoen in de strijd voor promotie naar de tweede klasse. Elko wist in die wedstrijd ruim te overklassen, maar wist dat EKC2000 momenteel een vrij nieuwe teamsamenstelling heeft dus de ploeg moest zeker vooraf niet onderschat worden. Toch wist Elko ook tegen dit EKC2000 het klasseverschil duidelijk te maken. Er werd dan ook gewonnen met een ruime uitslag van 32-15.
  • Elko zegeviert in Kollum  KOLLUM – Het vlaggenschip van Elko is afgelopen zaterdag de zaalcompetitie gestart met een maximaal resultaat. In Kollum werd de hoofdmacht van Invicta met 21-25 verslagen. Beide teams vermaakten het publiek in een spektakelstuk welke garant stond voor veel spanning en strijdlust. Nadat het rustsignaal had geklonken was de wedstrijd in evenwicht: 13-13. In de tweede helft slaagde Elko erin verdedigend de zaken op orde te hebben waardoor er aanvallend ruimte ontstond om toe te slaan. Dit gebeurde ook in het laatste kwartier met als gevolg dat Elko als winnaar van het veld stapte: 21-25. Een collectieve teamprestatie die behaald werd op basis van vechtlust en vertrouwen in het speelplan. Door Michel Otten
  • Elko besluit najaarscompetitie met nederlaag GRONINGEN – De hoofdmacht van Elko speelde afgelopen zaterdag haar laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie. De equipe van Johan van Tilburg mocht het opnemen tegen het Groningse ROG. Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar in Elim waar Elko liet zien de sterkste te zijn. In Groningen moest Elko afgelopen weekend de punten jammerlijk achterlaten doordat het er niet in slaagde het beste in zichzelf naar boven te halen. ROG speelde geen grootse wedstrijd maar wist wel dankbaar gebruik te maken van de slordigheden aan Elko-zijde. Dit resulteerde zich bij rust in een 10-8 tussenstand. In de tweede helft leek Elko aan te kunnen haken alleen het wist niet langszij te komen. In de slotfase bouwden de Groningers de score uit naar 20-15 wat de eindstand was in het laatste duel voordat er verkast wordt naar de zaal. Door Michel Otten
  • Elko verliest van koploper Parabool Door: Peter Kroezen Op het sportpark in Elim mocht Elko afgelopen zaterdag aantreden tegen koploper Parabool uit Groningen. Na een interessante eerste helft, waar Elko het Parabool nog erg lastig wist te maken, kregen de gasten de tweede helft meer grip krijgen op de wedstrijd en lieten zien over een goed schot te bezitten. Er werd afgefloten bij een eindstand van 18-28.
  • Vanwege nieuwe Europese regelgeving (AVG) die dit jaar is in gegaan, heeft het bestuur een privacystatement opgesteld. Deze is via de onderstaande link te lezen. Privacy Statement K.V.Elko          
  • Contact: bestuurelko@ziggo.nl Algemene bestuurszaken / informatie: Claudia Snijder 06-50596593 Wedstrijdzaken / contactpersoon scheidsrechters: Heidi Blokzijl 06-25285905
  • Elko pakt belangrijke punten tegen TOPDoor: Peter Kroezen Onder een mooie herfstzon mocht de selectie van Elko afreizen naar Vroomshoop om daar aan te treden tegen hekkensluiter TOP. In een vermakelijk duel waarin er voor beide ploegen kansen genoeg lagen wist Elko de eerste helft de overhand niet af te dwingen. Toch bleek Elko over voldoende kwaliteit te beschikken om na een slotoffensief in de tweede helft de winst veilig te stellen bij een stand van 19-23.
  • Elko ongelukkig onderuit in Enschede ENSCHEDE – De hoofdmacht van Elko reisde afgelopen zaterdag richting Enschede om aan te treden tegen DOS-WK. Beide ploegen kenden elkaar vanuit eerdere ontmoetingen in de 3e klasse. Elko stond op vier punten voorafgaand aan dit duel. Het vlaggenschip van DOS-WK had één punt minder. Onder zonovergoten weersomstandigheden kon het publiek een boeiende strijd aanschouwen die de gehele wedstrijd spannend bleef. De hoofdmachten gaven elkaar weinig toe. Er werd gerust bij een 12-10 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg. In de laatste minuut moest Elko onnodig buigen voor DOS-WK na een sterke tweede helft gespeeld te hebben. Eindstand in dit merkwaardige duel was 25-24. Door Michel Otten
  • Wedstrijdverslag Elko 2 – HHV 2. Afgelopen zaterdag was kreeg zowel het 1e team van Elko als het 2e team HHV uit Hollandscheveld op bezoek. De wedstrijd van Elko 2 werd om 17:00 uur gespeeld en werd geleid door scheidsrechter Michel Otten. Bij Elko begonnen in de aanval: Johan, Jeroen, Sharon & Fabiënne en in de verdediging: Kars, Stefan, Birgit & Mila. Voor aanvang van de wedstrijd waren de teamorders voor Elko 2 duidelijk, het eigen spel gaan spelen en kansen creëren. Het team wist dat er van deze tegenstander gewonnen kon worden en dat zij dit zelf in de hand hadden.