29 september 2018 wedstrijdverslag Elko 1

Elko verzuimt punten te pakken tegen HHV

Door Claudia Snijder

Onder zeer mooie weersomstandigheden werd de derby tussen Elko en HHV op het sportpark in Elim gekorfbald.

Elko liet bij vlagen goed en verzorgd korfbal zien afgewisseld met passief en statisch korfbalspel en keek hierdoor met de rustpauze tegen een 6-8 achterstand aan.

Ook in de tweede helft bleek het scorend vermogen tekort te schieten bij de Elimmers waardoor Elko de winst te makkelijk naar de gasten uit Hollandscheveld liet gaan. In aanvallend opzicht kon deze wedstrijd geen kantelmoment in de wedstrijd gevonden worden.

De eindstand werd uiteindelijk 11-16.

Elko ging van start met Hendri Kerssies, Michel Otten, Alien Veld en Heidi Blokzijl in het aanvalsvak.

De verdediging werd gevormd door Peter Kroezen, Leroy Otten, Nienke Veld en Margreet Koster.

Het werd geen wedstrijd met goed en mooi korfbal van beide kanten, maar het waren deze zaterdag de gasten die effectiever uit de aanvallen wisten te scoren.

Elko kwam deze wedstrijd moeizaam tot scores en dit bleef de hele wedstrijd de zere plek bij Elko en het spelbeeld gedurende de wedstrijd.

De Elimmers kwamen niet lekker in hun aanvallende spel, waardoor de druk op beide verdedigingsvakken iedere keer te lang duurde en HHV gebruik kon maken van het haperende scoreverloop bij Elko.

Elko ging op een te laag tempo te statisch en nadenkend korfballen waardoor het niet in de flow kwam van aanvallen met een hoog baltempo.

Het zoeken naar elkaar ging moeizaam en HHV werd gedurende de wedstrijd te makkelijk in het zadel geholpen om te scoren.

Desondanks bleven de Elkoërs goed door korfballen, maar echt boeiend werd de wedstrijd niet voor de vele supporters.

Het derby gevoel maakte er voor de supporters meer een wedstrijd van dan het korfbalspel dat beide teams lieten zien.

De Elkoërs hadden bij het laatste fluitsignaal een 11-16 verlies te accepteren.

Gezien het spelbeeld van de voorgaande wedstrijden en het proces van een nieuw elan toe te voegen aan het korfbalspel van de Elkoërs kan deze wedstrijd als onderdeel van de ontwikkeling meegenomen worden waar door trainer/coach Johan van Tilburg en zijn spelers hard aan gewerkt wordt.

Zaterdag 6 oktober mogen de Elkoërs om 15.30 uur op bezoek bij Dos-WK in Enschede.

Elko zou zichzelf een goede dienst bewijzen door deze punten mee te nemen naar Elim zodat het een aantal teams onder zich kan houden in de 2e klasse.

• Elko besluit najaarscompetitie met nederlaag GRONINGEN – De hoofdmacht van Elko speelde afgelopen zaterdag haar laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie. De equipe van Johan van Tilburg mocht het opnemen tegen het Groningse ROG. Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar in Elim waar Elko liet zien de sterkste te zijn. In Groningen moest Elko afgelopen weekend de punten jammerlijk achterlaten doordat het er niet in slaagde het beste in zichzelf naar boven te halen. ROG speelde geen grootse wedstrijd maar wist wel dankbaar gebruik te maken van de slordigheden aan Elko-zijde. Dit resulteerde zich bij rust in een 10-8 tussenstand. In de tweede helft leek Elko aan te kunnen haken alleen het wist niet langszij te komen. In de slotfase bouwden de Groningers de score uit naar 20-15 wat de eindstand was in het laatste duel voordat er verkast wordt naar de zaal. Door Michel Otten
  • Elko verliest van koploper Parabool Door: Peter Kroezen Op het sportpark in Elim mocht Elko afgelopen zaterdag aantreden tegen koploper Parabool uit Groningen. Na een interessante eerste helft, waar Elko het Parabool nog erg lastig wist te maken, kregen de gasten de tweede helft meer grip krijgen op de wedstrijd en lieten zien over een goed schot te bezitten. Er werd afgefloten bij een eindstand van 18-28.