29 september 2018 wedstrijdverslag Elko 1

Elko verzuimt punten te pakken tegen HHV

Door Claudia Snijder

 

Onder zeer mooie weersomstandigheden werd de derby tussen Elko en HHV op het sportpark in Elim gekorfbald.

Elko liet bij vlagen goed en verzorgd korfbal zien afgewisseld met passief en statisch korfbalspel en keek hierdoor met de rustpauze tegen een 6-8 achterstand aan.

Ook in de tweede helft bleek het scorend vermogen tekort te schieten bij de Elimmers waardoor Elko de winst te makkelijk naar de gasten uit Hollandscheveld liet gaan. In aanvallend opzicht kon deze wedstrijd geen kantelmoment in de wedstrijd gevonden worden.

De eindstand werd uiteindelijk 11-16.

 

 

Elko ging van start met Hendri Kerssies, Michel Otten, Alien Veld en Heidi Blokzijl in het aanvalsvak.

De verdediging werd gevormd door Peter Kroezen, Leroy Otten, Nienke Veld en Margreet Koster.

Het werd geen wedstrijd met goed en mooi korfbal van beide kanten, maar het waren deze zaterdag de gasten die effectiever uit de aanvallen wisten te scoren.

Elko kwam deze wedstrijd moeizaam tot scores en dit bleef de hele wedstrijd de zere plek bij Elko en het spelbeeld gedurende de wedstrijd.

De Elimmers kwamen niet lekker in hun aanvallende spel, waardoor de druk op beide verdedigingsvakken iedere keer te lang duurde en HHV gebruik kon maken van het haperende scoreverloop bij Elko.

Elko ging op een te laag tempo te statisch en nadenkend korfballen waardoor het niet in de flow kwam van aanvallen met een hoog baltempo.

Het zoeken naar elkaar ging moeizaam en HHV werd gedurende de wedstrijd te makkelijk in het zadel geholpen om te scoren.

Desondanks bleven de Elkoërs goed door korfballen, maar echt boeiend werd de wedstrijd niet voor de vele supporters.

Het derby gevoel maakte er voor de supporters meer een wedstrijd van dan het korfbalspel dat beide teams lieten zien.

De Elkoërs hadden bij het laatste fluitsignaal een 11-16 verlies te accepteren.

Gezien het spelbeeld van de voorgaande wedstrijden en het proces van een nieuw elan toe te voegen aan het korfbalspel van de Elkoërs kan deze wedstrijd als onderdeel van de ontwikkeling meegenomen worden waar door trainer/coach Johan van Tilburg en zijn spelers hard aan gewerkt wordt.

Zaterdag 6 oktober mogen de Elkoërs om 15.30 uur op bezoek bij Dos-WK in Enschede.

Elko zou zichzelf een goede dienst bewijzen door deze punten mee te nemen naar Elim zodat het een aantal teams onder zich kan houden in de 2e klasse.

  • Elko verliest eerste veldwedstrijd van Regio ‘72 Door: Peter Kroezen   Onder een stralende zon en zomerse temperaturen was afgelopen zaterdag de nummer twee in het klassement, Regio ’72 uit Vaassen, de tegenstander van Elko. In de vorige ontmoeting lukte aan Regio zijde zo’n beetje alles en werd Elko van de mat geschoten met een eindstand van 28-15. Deze zaterdag zag de wedstrijd er heel anders uit; beide ploegen leken mede door de warmte niet lekker in het spel te komen en ontliepen elkaar de gehele wedstrijd niet veel. Mede door een vroege voorsprong van Regio liep Elko de hele wedstrijd achter de feiten aan en ondanks dat het vlak voor tijd nog op één punt verschil wist te komen was het ook nu Regio ’72 dat aan het langste eind trok bij een eindstand van 13-14.
  • Elko wint met overmacht van Sparta Door: Peter Kroezen   Afgelopen zaterdag speelde Elko thuis een belangrijk duel tegen directe concurrent om de titel Sparta uit Zevenhuizen. De vorige ontmoeting dit zaalseizoen werd er door Elko met 6 punten verschil verloren en Elko had dus wat recht te zetten. Na een bliksemstart waarin Elko meteen op ruime voorsprong kwam werd deze voorsprong de hele wedstrijd vastgehouden en werd er afgefloten bij een eindstand van 20-13.
  • Elko verslaat ook laagvlieger EKC 2000 EMMEN - Het vlaggenschip van Elko heeft haar sterke reeks een goed vervolg gegeven. In Emmen werd rode lantaarndrager EKC 2000 verslagen met 14-24. In het Drentse onderonsje werd er gerust bij 4-14. De thuisploeg, dat hard op zoek was naar een overwinning, kon ook het laatste half uur geen vuist maken. Elko controleerde de tweede helft en wist de marge zelfs nog te vergroten. EKC 2000 nam in de slotfase enkele scores voor haar rekening. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 14-24.
  • Elko wint van Invicta/Frigro Door: Peter Kroezen Afgelopen zaterdag startte voor de selectie van Elko de tweede helft van het zaalseizoen en mocht er aangetreden worden tegen Invicta/Frigro uit Kollum. In een wedstrijd waarin Elko vrijwel het hele uur de bovenliggende partij was werd het in de laatste 10 minuten nog onnodig spannend, maar Elko wist de punten in eigen huis te houden door te winnen met 18-17.
  • Elko in tweede helft langs Harkema   Elko heeft zich definitief in de bovenste regionen van het klassement genesteld. Nadat Pallas’08 verleden week werd verslagen na een ware thriller, werd ditmaal Harkema opzij gezet. Gemakkelijk ging dit echter niet voor de Elimmers. De formatie van trainer/coach Johan van Tilburg kende een lastige start in Friesland en moest bij rust genoegen nemen met een 12-10 tussenstand. Na rust werd Harkema over de knie gelegd doordat Elko verzorgder korfbalspel ging spelen in het laatste half uur. De kansen die hierdoor werden gecreëerd werden vakkundig afgerond waardoor de Elimse equipe zegevierde. Eindstand in dit duel was 19-22.
  • Elko in extremis langs Pallas’08   ELIM - Nadat Elko verleden week tegen de tweede nederlaag op rij aanliep, stond er afgelopen zaterdag een belangrijke clash op het programma tegen Pallas’08. De formatie uit Leeuwarden stond op dezelfde positie als de Elkoërs in het klassement. Voor Elko was het zaak om de aansluiting met de top 2 te hervinden. Pallas’08 had hetzelfde belang en in eerdere ontmoetingen tussen beide hoofdmachten is gebleken dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn.    
  • Elko verliest van Sparta Door: Peter Kroezen Na vier speelvrije weekenden was afgelopen zaterdag Sparta uit Zevenhuizen de tegenstander voor Elko. De vorige ontmoeting dateert van vorig zaalseizoen en ging met grote overmacht naar de Elimmers. Desalniettemin draait Sparta tot nu toe een prima zaalseizoen dus Elko was gewaarschuwd voor een lastige tegenstander. Na een gelijkopgaande eerste helft lukte het de Elkoërs de tweede helft niet om bij te blijven en wist Sparta uit te lopen naar een eindstand van 19-13.
  • Elko verliest in eigen huis van Oranje Zwart Door Michel Otten Het vlaggenschip van Elko mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen de hoofdmacht van Oranje Zwart, afkomstig uit Zwolle. De gasten liepen verleden week averij op door in eigen huis onderuit te gaan tegen Sparta (Ze). Elko wist daarentegen beide wedstrijden om te zetten in winst. Echter werd het derde competitieduel jammerlijk verloren. In sporthal de Brug werd het 16-22 nadat beide teams gingen rusten bij 11-15.
  • Elko wint met ruime cijfers van EKC2000 Door: Peter Kroezen Afgelopen zaterdag mocht Elko in thuisbasis sporthal de Brug aantreden tegen oude bekende EKC2000 uit Emmen. De vorige ontmoeting was vorig veldseizoen in de strijd voor promotie naar de tweede klasse. Elko wist in die wedstrijd ruim te overklassen, maar wist dat EKC2000 momenteel een vrij nieuwe teamsamenstelling heeft dus de ploeg moest zeker vooraf niet onderschat worden. Toch wist Elko ook tegen dit EKC2000 het klasseverschil duidelijk te maken. Er werd dan ook gewonnen met een ruime uitslag van 32-15.
  • Elko zegeviert in Kollum  KOLLUM – Het vlaggenschip van Elko is afgelopen zaterdag de zaalcompetitie gestart met een maximaal resultaat. In Kollum werd de hoofdmacht van Invicta met 21-25 verslagen. Beide teams vermaakten het publiek in een spektakelstuk welke garant stond voor veel spanning en strijdlust. Nadat het rustsignaal had geklonken was de wedstrijd in evenwicht: 13-13. In de tweede helft slaagde Elko erin verdedigend de zaken op orde te hebben waardoor er aanvallend ruimte ontstond om toe te slaan. Dit gebeurde ook in het laatste kwartier met als gevolg dat Elko als winnaar van het veld stapte: 21-25. Een collectieve teamprestatie die behaald werd op basis van vechtlust en vertrouwen in het speelplan. Door Michel Otten