17 februari 2018 wedstrijdverslag Elko 2

Elko 2 verliest van sterk NKC’51 3

Door Patrick Schraa

Beide teams lieten meteen vanaf het begin zien te willen winnen en waren verdedigend erg sterk. De eerste doelpunten vielen dan ook niet snel. NKC’51 liet zien efficiënter te zijn en wist zo in de loop van de eerste helft meer doelpunten dan Elko op het scorebord te zetten. NKC’51 liep uit tot een 6-2 voorsprong en Elko kon maar moeilijk tot scoren komen. Patrick Schraa wist nog eenmaal voor rust een doelpunt te maken. Er werd gerust met een achterstand van 7-3.

In de rust gaf coach Erik ten Caat aan dat Elko niet op de scheidsrechter moest letten en zelf het eigen spel moest spelen waarbij Elko efficienter moest zijn. Vlak na de rust werd Pascalle Schraa erin gewisseld voor Mariëlle Zwartscholten.

In de tweede helft ging Elko erg goed van start. Jeroen Smit en Stef Zwartscholten wisten beiden snel te scoren en de achterstand terug te brengen naar 7-5. Helaas liet NKC’51 zich niet van de wijs brengen en bleef scoren aan de lopende band. Elko kon niet veel doen om dit te stoppen. Echter wist Sharon de Jonge nog een mooi doelpunt te maken. De scheidsrechter, die erg wisselend floot, floot af bij een stand van 19-7.

De doelpunten deze wedstrijd kwamen van Stef Zwartscholten, Patrick Schraa (beiden 2x), Jeroen Smit, Sharon de Jonge en Mila Wachtmeester (allen 1x).

Elko heeft nu 2 weken rust en speelt 10 maart de laatste wedstrijd in de zaalcompetitie thuis tegen Drachten/van der Wiel 5 om 18:30 uur.

• Elko 2 verliest van sterk NKC’51 3 Door Patrick Schraa Elko moest afgelopen zaterdag aantreden tegen NKC’51 uit Nijverdal. De vorige ontmoeting eindigde in duidelijk cijfers voor NKC’51, daarom was Elko  erop gebrand om deze keer te winnen. In de aanval startten Willard Zwartscholten, Patrick Schraa, Mila Wachtmeester en Mariëlle Zwartscholten. Hierdoor bestond de verdediging uit Stef Zwartscholten, Jeroen Smit, Fabienn Morsink en Sharon de Jonge.